Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zákony jsou pro děti, oblibě se nyní těší metodiky. Bohužel pro podnikatele… od * - No nevím, školy nemám, ale co chcete definovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2016 8:16

    * (neregistrovaný)

    No nevím, školy nemám, ale co chcete definovat na pojmu "prodejní plocha"? No dobrá, právníci Alzy jsou placeni od toho, aby zkusili "vymámit z jalové krávy tele". Ale nevěřím, že by autor článku nevěděl, co si pod tím má správně představit. Kontrolní otázka, autore článku: Je prodejní plocha šatna zaměstnanců? Je to sklad? Jsou to záchody pro veřejnost? Je to chodník a silnice přilehlá k prodejně? Je to půda prodejny?

    Takhle Daniel Morávek ze všeho nejvíce jest podoben Plukovníku Bedřichu Krausovi, mající též přídomek von Zillergut:
    Když něco vypravoval, mluvil samé positivní věci, tázaje se při tom, zda všichni rozumějí nejprimitivnějším výrazům: „Tedy okno, pánové, ano. Víte, co je to okno?“
    Nebo: „Cesta, u které po obou stranách jsou příkopy, nazývá se silnicí. Ano, pánové. Víte, co je to příkop? Příkop jest vykopávka, na které pracuje více lidí. Jest to prohloubenina. Ano. Pracuje se motykami. Víte, co je to motyka?“
    Trpěl vysvětlovací manií, což činil s takovým oduševněním jako nějaký vynálezce, vypravující o svém díle.

    „Kniha je, pánové, více různě nařezaných čtvrtek papíru, různého formátu, který jest potištěn a sestaven dohromady, svázán a sklížen. Ano. Víte, pánové, co je to klih? Klih jest lepidlo.“

    Byl tak nehorázně blbý, že se mu důstojníci zdaleka vyhýbali, aby nemusili od něho slyšet, že chodník rozděluje ulici na jízdní dráhu a že je to vyvýšený dlážděný pruh kolem průčelí domu. A průčelí domu že je ona část, kterou vidíme z ulice nebo s chodníku. Zadní část domu s chodníku vidět nemůžeme, o čemž se okamžitě můžeme přesvědčit, jestli vstoupíme do jízdní dráhy.

    Byl ochoten tu zajímavost ihned demonstrovat. Na štěstí však ho přejeli. Od té doby zpitoměl ještě víc. Zastavoval důstojníky a dával se s nimi do nekonečně dlouhých rozhovorů o amoletách, slunci, teploměrech, koblihách, oknech a poštovních známkách.

    Bylo to opravdu podivuhodné, že ten blbec mohl poměrně dosti rychle postupovat a mít za sebou velice vlivné lidi, jako byl velící generál, který mu držel palec i při jeho naprosté vojenské neschopnosti.

  • 29. 12. 2016 8:31

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Je prodejní plocha, místo, kde se zboží jen vydává, nikoliv prodává? Je prodejní plocha sklad?

  • 29. 12. 2016 15:26

    Luk (neregistrovaný)

    Je prodejní plochou kavárna třetí osoby (v případě Alzy konkrétně DoubleShot)? Je prodejní plochou též prostor, kde se pouze přijímají reklamace? Je prodejní plochou sál, kde si lze prohlížet různé výrobky, ale nelze je v tomto sále zakoupit?

  • 30. 12. 2016 13:43

    v.sp (neregistrovaný)

    Počítá se plocha nepřístupná zákazníkům? Tedy, lze ve svátek otevřít jen část prodejny a zbytek zahradit? (Tak jak se to dělalo před 30 lety v NDR v sobotu či jak se to nyní dělá v Rakousku?)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).