Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zaměstnanci se letos můžou těšit na 13. platy, dostanou až 35 tisíc korun od vera - Toto je podle mého názoru šíření bludu mezi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2018 9:09

    vera (neregistrovaný)

    Toto je podle mého názoru šíření bludu mezi obyvatelstvem. 13. plat by musel ten zaměstnanec mít v pracovní smlouvě. V pracovní smlouvě bývají také podmínky, za kterých se 13. plat vyplácí. Většina soukromých firem dává zaměstnancům co nejmenší výplaty, jen to, co podle zákoníku práce musí.

  • 8. 12. 2018 8:35

    Přezdívka (neregistrovaný)

    Neberte lidem naději. Už vidím, jak v montovnách, které zaměstnávají cizince a to nejen z Ukrajiny, za poloviční plat kmenových zaměstnanců, budou dávat 13. platy. Tedy kromě "tvrdě pracujících" v kancelářích.

  • 8. 12. 2018 11:16

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Nemyslím si, že by firmy platili nejméně co musí. Podle mě platí tolik, za kolik je člověk ochotný dělat a dokud není ochotný dělat za málo, není důvod zvýšit plat. Vy si půjdete koupit televizi za 20 000, Když vám jí prodá obchod vedle za 12 000? Asi ne, tak proč si myslíte, že firma od sebe bude chtít platit dražší zaměstnance? To neudělá nikdo, kdo nemá v hlavě jen mozkomíšní mok.

    Já pracuji převážně pro firmy, pravidelně jednou za část v návaznosti na změny cen zvyšuji svou hodinovou sazbu, a až na dvě vyjímky se mi nikdy nestalo, že by s tím nikdo nesouhlasil. Jsem stále o něco levnější, než je dejme tomu běžné, ale zároveň si držím takovou cenu, aby se mi pracovat vyplatilo, všichni jsou spokojení. Ano mohl bych říct, že proti kolegům mám někdy polovinu, jenže na rozdíl od nich mám zase volnější režim a méně buzerace. Což je pro mě více, než peníze. Ale je to jen moje volba, pokud budu chtít více, stačí jít a snažit se si najít lepší práci, pokud na to mám, tak jí seženu, pokud na to nemám, tak pak to znamená, že jsem ohodnocen momentálně dostatečně.

  • 19. 12. 2018 20:27

    Tomáš (neregistrovaný)

    Ja 13 plat ve smlouve nemam. A covece podle teto logiky bych ho nemel dostat? A presto mi chodi. Jak je to mozne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).