Hlavní navigace

Zaměstnanci se vdala dcera. Kdy na ni končí daňové zvýhodnění?

18. 10. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Kdy končí daňové zvýhodnění po svatbě dcery? V následujícím měsíci po tom, ve kterém proběhla svatba? Účetní radí účetním v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 21. října – 28. října

  • Dne 21. října je splatnost měsíčního odvodu úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
  • Dne 25. října je termín podání daňového přiznání a splatnost daně z hazardních her za 2. čtvrtletí 2019
  • Dne 25. října je termín podání daňového přiznání a splatnost daně z přidané hodnoty za 3. čtvrtletí a za září 2019
  • Dne 25. října je termín podání souhrnného hlášení za 3. čtvrtletí a za září 2019 daně z přidané hodnoty
  • Dne 25. října je termín podání kontrolního hlášení za 3. čtvrtletí a za září 2019 daně z přidané hodnoty
  • Dne 25. října je termín podání daňového přiznání a splatnost ekologických daní z plynu, pevných paliv a elektřiny za červen 2019
  • Dne 25. října je splatnost spotřební daně za květen 2019 (pouze spotřební daně z lihu)
  • Dne 25. října je termín pro podání daňového přiznání spotřební daně za září 2019 
  • Dne 25. října je termín pro podání daňového přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně, například z topných olejů a ostatních (technických) benzinů za září 2019 (pokud vznikl nárok)

Vzory šablon

Využijte náš formulář přiznání ke spotřební dani všeobecné i přiznání ke spotřební dani z tabákových výrobků.

Přiznání k navrácení spotřební daně (ostatní benzíny) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (zelená nafta) – šablona 2019Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (topné oleje) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Využijte naše interaktivní šablony ve formátu Microsoft Excel (XLS) k podání Daňového přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH)

Brand24

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

  • Družka má nezletilé dítě z předchozího manželství, které žije s ní a s jejím druhem ve společné domácnosti. Žijí s nimi dále i jejich společné 2 děti. Jak je to s uplatňováním daňového zvýhodnění?
  • Pracovnice je u nás část měsíce na DPP a zbylou část přešla z důvodu vyčerpání hodin na DPČ. Jak to bude se slevou na dani
  • Jak zaúčtovat fakturu ze Slovenska, která došla o tři měsíce později? 
  • V jakém měsíci ukončit daňové zvýhodnění na studující dceru zaměstnance, která se vdala? 
  • Jaký použít kurz u vystavené faktury v eurech 14. října, když je datum uskutečnění zdanitelného plnění 1. října?  
  • Zaměstnankyně bude od 25. října pobírat plný invalidní důchod, do té doby je na neschopence. Chtěla by se vrátit aspoň na nějaký zkrácený úvazek. Může ji firma dále zaměstnávat, nebo už nemůže pracovat? 
  • Musí se u DPP evidovat docházka, jako je to u HPP?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).