Hlavní navigace

Názor k článku Zaměstnanci stonají 16krát více než OSVČ, uvádí AMSP od Emanuel - A kolik zaměstnanců u nás tyhle peníze má?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2017 10:10

    Emanuel (neregistrovaný)

    A kolik zaměstnanců u nás tyhle peníze má? Většina má méně a dostane okolo 60%, příklad z nedávné doby je normální plat 16 tis čistého a nemocenská byla 9 a půl tisíce, to je takový standard na Moravě +- pár tisíc, No a tedy ten zaměstnanec si často rozmyslí, zda bude doma, za 9 tis a plus půjde 4 dny makat někam na stavbu kde dostane 1-2tis za den, ve výsledku může mít 20 tis a pracovat 5 dní z měsíci... A znám přesně takový případ, kdo to takto klidně jednou ročně udělá.

    A je potřeba dost podstatně zohledňovat zda se jedná o týden nebo déle, týden doma by neměl normálního člověka položit a jestli brečí, že někdo kdo vydělává 57 čistého, že týden skoro nevydělával a ty dva dny mu zaplatili aspoň bydlení, tak je to trochu sociál a měl by se o sebe v první řadě starat taky sám. Ta jistota sociálního systému, průběžného a ještě rovného je dána dost slušně, většině lidí by mělo pokrýt základní věci jako služby domácnost a nějaké jídlo, což si myslím, že se děje.

    Další věc, je to pojištění... no a pojištění už z principu není výhodné pro většinu lidí. To by se to totiž nejmenovalo pojištění a pojišťovny by zkrachovali.

    Hlavní benefit sociálního systému je v tom, že při dlouhé nemoci, což opravdu není rýma na týden, člověk nezůstane naprosto bez prostředků, což SVČ většinou ano a musíme s tím počítat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).