Hlavní navigace

Zaměstnanec při výkonu práce způsobil škodu. Jak má firma postupovat?

15. 11. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zaměstnanec vlastní nedbalostí způsobil škodu a ústně uznal svou chybu. Jak má správně postupovat firma? Účetní radí účetním v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 18. listopadu – 24. listopadu

  • Dne 20. listopadu je termín pro měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti

Vzory šablon

Šablona pro vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti včetně příloh pro Excel (xls) pro rok 2018

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (xls) pro rok 2018

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob:

Brand24

  • Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby (paušál, Excel, xls) nevedoucí povinné účetnictví (paušál)
  • Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby vedoucí podvojné účetnictví

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru:

  • Co dělat, když zaměstnanec odpracoval méně, než je fond pracovní doby?
  • Zaměstnanec při výkonu práce způsobil škodu a uznal svou chybu. Jak má firma správně postupovat při požadování úhrady škody po zaměstnanci?
  • Pokud projde zvýšení rodičovského příspěvku, mohla by si zaměstnankyně vyčerpat rodičák celých 80 tisíc? Paní navíc čeká druhé dítě v lednu 2020, jak to tedy je s nárokem při mateřské dovolené? 
  • Na jaké účty zaúčtovat příjem z odvezení sběru
  • Jak vypočítat průměr na náhrady mzdy při překážkách v práci na straně zaměstnavatele? Započítávají se do průměru poslední tři platy před náhradami nebo i mzdy včetně náhrad?
  • Kolegům byly přeplatky z ročního vyúčtování daně vráceny na soukromé účty přímo od finančního úřadu, ale jí přeplatek nepřišel. Jak s takovou situací naložit a na koho se obrátit?
  • Podnikatelka má malý obchod se zbožím, které si sama dováží z Německa a není plátcem DPH. Aby se jím nestala, nesmí překročit částku 326 tisíc. Počítá se tato částka s DPH, nebo bez něj?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).