Hlavní navigace

Zaměstnanec si chce napracovat hodiny o víkendu. Jak je to s příplatkem?

25. 10. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V práci skončil o jeden den dříve a napracuje si to o víkendu doma. Náleží mu příplatek za víkend? Účetní radí účetním v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 29. července – 4. srpna

  • Dne 30. října je termín pro podání oznámení o splnění povinnosti zajistit minimální množství biopaliv a splatnost související jistoty týkající se ekologických daní
  • Dne 31. října je poslední den lhůty pro podání přihlášky k registraci skupiny podle § 95a zákona o DPH, která chce být registrována od 1. ledna následujícího roku, nebo žádosti o zrušení nebo změnu skupinové registrace daně z přidané hodnoty
  • Dne 31. října je termín pro odvod daně z příjmů vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za září 2019

Vzory šablon

Využijte naši interaktivní šablonu ve formátu Microsoft Excel (XLS) pro vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů fyzických nebo právnických osob.

Pracovat můžete také s formuláři k podání ekologických daní

skoleni_15_4

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru:

  • Co s doporučenkou od úřadu práce, když k danému zaměstnavateli nechceme jít na pohovor?
  • Firma vyslala zaměstnance na Slovensko, aby zde opravil stroj plátci DPH. Bude to dodání služby do EU?  
  • Povede účetnictví synovi, který má dva účty – v korunách a eurech. Jak zapsat faktury a v jaké měně?  
  • Jsou topenářské práce v režimu přenesené daňové povinnosti? A jak je to s kódy? 
  • Pokud zaměstnanec po domluvě se zaměstnavatelem výjimečně skončí o jeden pracovní den dříve a tyto hodiny si napracuje o víkendu doma, náleží mu příplatek za víkend? 
  • Jak je to s DPH a reverse charge v Polsku?
  • Podnikatel věřil účetní, ta však podávala nulová DPH a nepodala ani daňové přiznání za rok 2018. Finanční úřad mu zrušil plátcovství DPH. Jak tuto situaci vyřešit? 
  • Tuzemská firma dovezla použitý automobil od firmy z EU ve zvláštním režimu za 50 000 Kč. Jak má postupovat tuzemská firma s vyplněním DPH a kontrolního hlášení při nákupu?
  • Jak je to s dovolenou ve zkušební době?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).