Hlavní navigace

Závažně porušili zákon o evidenci tržeb, berňák jim podnik zavřel

20. 8. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Pokud je hrubě porušován zákon o evidenci tržeb, může finanční správa přistoupit k uzavření podniku. K tomu hrozí ještě půlmilionová pokuta.

Sankce za porušování zákona o evidenci tržeb rozhodně nejsou zanedbatelné.  Pokud se podnikatel porušení dopouští opakovaně, může mu být jeho podnik uzavřen. A tak se také stalo v Praze, kde byl uzavřen non-stop bar. 

V non-stop baru chybělo funkční pokladní zařízení. Provozovatel nereagoval na první výzvy, a proto po opakovaných kontrolách přistoupili pracovníci finanční správy k jeho uzavření. 

Nejen zavřený podnik, ale taky pokuta

Touto sankcí za dlouhodobé porušování zákona to rozhodně neskončí. Případ je předán do přestupkového řízení, v rámci kterého provozovateli podniku hrozí pokuta až ve výši 500 tisíc korun, uvedl zástupce ředitele Finančního úřadu pro hl. m. Prahu Václav Žemlička.

Čtěte o dalším případu, kdy byl hrubě porušován zákon o evidenci tržeb: Tisíce falešných účtenek, přes 13 tisíc zatajených tržeb. Jaká hrozí sankce?

Co dalšího přinesl uplynulý týden? 

Radimu Jančurovi, majiteli firmy RegioJet, se nelíbí chování konkurenčního FlixBusu. Sám se však před lety zachoval stejně vůči své konkurenci. Co se odehrává na dopravním poli, si přečtěte v komentáři Daniel Morávka: Cenová válka autobusů? Jančurovi se vrací, co sám zasel

Pokud podnikateli byznys nevyjde a skončí na úřadu práce, nemusí spoléhat jen na dávku podpory v nezaměstnanosti. Je tu možnost si přivydělat. Více v článku Přivydělat si mohou i nezaměstnaní, má to ale svá přísná pravidla

Obecné nařízení GDPR přineslo řadu otázek. Je účinné již od května 2018, v praxi však podnikatelé stále nemají jasno. Otazník visí i nad tím, jak v souvislosti s GDPR postupovat, jestliže je vedena kniha jízd. Více v článku Kniha jízd prostřednictvím GPS. Je v souladu s ochranou osobních údajů?

skoleni_15_4

Pokud berňák odhalí v daňovém přiznání zpracovaném daňovým poradcem chybu, kdo je za ni zodpovědný a jak by měl poplatník postupovat? Odpovědi nabízí článek Kdo je zodpovědný za chyby v daňovém přiznání, které zpracoval daňový poradce?

Propad zájmu o účtenkovou loterii i nadále pokračuje. Posledního slosování se zúčastnil nejnižší počet hráčů od startu loterie. Více v článku Sešup pokračuje, Účtenkovka přišla o dalších 18 tisíc hráčů a 860 tisíc účtenek

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).