Hlavní navigace

Zažádal o kompenzační bonus, ale zapomněl na čestné prohlášení. Jak postupovat?

13. 11. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Součástí žádosti o tzv. podzimní kompenzační bonus je čestné prohlášení, že dotyčný splňuje podmínky pro přiznání bonusu. Jak postupovat, pokud zapomenete.

O kompenzační bonus lze žádat do 2 měsíců po skončení bonusového období. Za první bonusové období tedy do 5. ledna 2021, za druhé pak do 22. ledna. Samotná žádost, která je k dispozici, se skládá z čestného prohlášení, že dotyčný splňuje podmínky pro přiznání bonusuDohodáři musí navíc se žádostí doložit kopii příslušné dohody a mzdových listů nebo jiné relevantní potvrzení zaměstnavatele.

Zapomněl na čestné prohlášení

Dotaz z praxe: 

Již jsem podal 6. 11. 2020 žádost o kompenzační bonus, ovšem v žádosti není moje čestné prohlášení. Vyplatí mi finanční úřad peníze?

Finanční správa popisuje, jak postupovat:

Čestné prohlášení je povinnou náležitostí žádosti o kompenzační bonus, je tudíž nezbytné žádost o čestné prohlášení doplnit. Vlastnoručně prohlášení je nutné podepsat a podat na územním pracovišti finančního úřadu, kde žadatel podává i přiznání k dani z příjmů (na podatelně nebo jej lze vložit do sběrného boxu umístěného na územním pracovišti). Lze ho poslat i jako scan či fotografii např. prostřednictvím e-mailu na e-mailovou adresu podatelny příslušného územního pracoviště.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).