Hlavní navigace

Zbavte nás mlčenlivosti, žádá finanční správa majitele e-shopu LevneElektro.cz

28. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Podle majitelů může za problémy e-shopu LevneElektro.cz řízený zásah finanční správy. Ta to ale odmítá a žádá zproštění mlčenlivosti, aby mohla kauzu vysvětlit.

Finanční správa opětovně vyzývá majitele e-shopu LevneElektro.cz Petra Václava, aby ji zbavil mlčenlivosti. Podle finanční správy se kvůli mlčenlivosti nemůže bránit a k celé problematice se podrobně a kvalifikovaně vyjádřit.

Čtěte také: Ručení za podvody na DPH? Chybí osvěta. Příkladem je eshop LevneElektro.cz

Zbavte nás mlčenlivosti, žádá finanční správa

Finanční správa již podruhé vyzvala představitele firmy Elektra PV, která provozovala e-shop LevneElektro.cz, aby ji v zájmu férové diskuze zprostil mlčenlivosti. Úřadům se nelíbí mediální vyjádření provozovatele Petra Václava. Podle majitelů e-shopu totiž může za krach online obchodu „řízený zásah Finanční správy České Budějovice“. Důvodem pro toto pozastavení je účast společnosti v obchodním řetězci firem, kterými byla podvedena a za jejichž protiprávní jednání při (ne)odvodu DPH nese díky přenesené daňové povinnosti odpovědnost. Tento problém se s největší pravděpodobností dotýká, či dotkne i dalších subjektů na českém e-commerce a elektro retail trhu, komentoval Václav.

Čtěte také na Lupa.cz: Mohou si za to sami. Úředníci se brání nařčení v kauze LevnéElektro

Brand24

To však finanční správa odmítá a tvrdí, že Václavovy mediální výstupy mají za cíl zdiskreditovat a zpochybnit činnost správce daně. Vyjadřujeme politování, že na místo přijetí zodpovědnosti za svá závažná tvrzení a umožnění Finanční správě, aby se bránila, naopak majitel firmy Petr Václav nadále pokračuje v bezprecedentním mediálním útoku. Takže zatímco Finanční správa musí s ohledem na mlčenlivost snášet hrubá obvinění, druhá strana může doslova chrlit jedno obvinění za druhým, aniž by bylo možné tento monolog proměnit v dialog a umožnit veřejnosti udělat si objektivní obrázek o skutečné situaci, uvedla finanční správa v prohlášení.

V prohlášení proto finanční správa apeluje na jednatele společnosti, aby ji u místně příslušného správce daně zprostil v potřebném rozsahu mlčenlivosti. Domníváme se totiž, že případné nezbavení mlčenlivosti zásadním způsobem zpochybňuje deklarovanou neposkvrněnost a ublíženost, kterou se firma v médiích prezentuje a věříme, že veřejnost v rámci objektivity bude zajímat, zda firma na opakovanou výzvu Finanční správy přistoupí a pokud ne tak proč, uzavřela finanční správa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).