Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku „Žebrání“ účtenek nebo internetové bazary účtenek, i to přináší Účtenkovka od Beda - nic špatého v účtenkovce nevidím, z daní se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2018 11:00

    Beda (neregistrovaný)

    nic špatého v účtenkovce nevidím, z daní se financuje tolik aktivit a věcí, které jsou podle mne, také na "hraně".

  • 17. 7. 2018 12:57

    mizerap (neregistrovaný)

    V účtenkovce je špatné následující: Zloděj a priori předpokládá, že každý je zloděj. Proto vymyslí řadu "zaměstnaneckých" pozic, do kterých nacpe své kamarády ze stejného prostředí, tyto kamarády zaplatí z toho, co vydře od lidí a lidem nasype něco málo (výhry). Pokud by nebyla tato "zlodějská" místa zřízena a lidé "udávali" dobrovolně, těžko by k tomu bylo co říct, krom charakteru takových lidí. Účtenkovkou se však do role fízlů a udavačů dostávají i lidé, kteří přemýšlejí způsobem "když může jiný, proč ne já", případně "jen blbec nezvedne peníze u cesty".
    Mnoho z nich si své fízlování ani neuvědomuje. To že jejich rodiče se řídili heslem "kdo nekrade, okrádá rodinu" a přenesli ho i na ně neznamená, že všichni jsou takoví. Bohužel je to jeden z problémů současné společnosti - presumpce viny.

  • 20. 7. 2018 16:33

    Beda (neregistrovaný)

    jste divný s fízlováním, nevím co je za fízlování, když mi k nákupu er zboží přiloží účtenku já si ji vezmu, registruji a .....ještě jsem nic nevyhrál......nikdy jsem po nikom účtenku nevyžadoval, když mi ji nedá sám od sebe tak žádnou nemám......ta poznámka o rodičích je drzá a hloupá, nikdy mě rodiče nic takového neučili...spíše máte o tom asi zkušenosti VY!

  • 26. 7. 2018 11:35

    lol (neregistrovaný)

    fízlování je to že se hlásí přesně kdy kde kolik za co jste utržil takže super data pro ty co dotoho mají přístup podnikat v gastronomii a prodeji jsou to data k nezaplacení, státu do toho nic není tomu má stačit daňové přiznání na konci roku a nepoctivé prodejce ať si kontroluje sám (ostatně peněz na to vybírá až moc!) ještě dělat státu zdarma kontrolora za mrzkej lupen do pochybný lotýnky s anonymníma výhercema... to může leda bonzák hlupák

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).