Hlavní navigace

Ženám se blýská na lepší časy, počítá se s nimi víc na manažerských pozicích

11. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 258398
Proběhlý Mezinárodní den žen přinesl pozitivní zprávu. Vyšlo najevo, že se ženami se do budoucna počítá. A nejen to prozradila studie.

Společnosti do budoucna plánují zaměstnávat na manažerských pozicích více žen. To je jeden ze závěrů průzkumu společnosti Accenture Career Capital. Tento fakt potvrdila téměř polovina zástupců oslovených firem. 74 % respondentů je toho názoru, že se do roku 2020 zvýší také počet žen ve správních radách.

Čtěte také: Ženy mohou vydělávat stejně jako muži, musí být však chytřejší. Tvrdí analýza


Autor: 258398

S ženami se do budoucna počítá

Studie, která si dala za cíl zmonitorovat trendy týkající se žen působících na vyšších manažerských postech., se zúčastnilo 4100 odborníků z řad středních a velkých společností ze 32 zemí světa. 

Čtěte také: Táto, hraj si se mnou. Maminka může pracovat

Postup a kariérní růst je důležitý pro 84 % oslovených žen i mužů. „Možnost budování kariéry pomáhá zapojit a motivovat zaměstnance, kteří budou na své cestě za osobním růstem udržovat konkurenční výhodu své společnosti,“ vysvětluje Adrian Lajtha, Chief Leadership Officer, Accenture.

Lákavá je také představa, že mohou ve společnosti více rozhodovat: Chtějí zvýšit svou kredibilitu mezi kolegy a zároveň je láká možnost ovlivňovat a rozhodovat o dění ve firmě, popisuje jedno z dalších zjištění průzkumu Alena Sochorová, výkonná ředitelka Accenture pro telekomunikace v ČR a vedoucí společenské odpovědnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).