Hlavní navigace

Názory k článku Zkušený obchoďák je to nejdražší zboží na trhu. Nebojte se ho zaplatit

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2015 18:02

    kelišová (neregistrovaný)

    na tohle přesně dojedou v CZ realitky - nedokáží nabídnout podmínky pro schopné, pouze pro všehoschopné ...
    fixní plat snad dnes už nenabízí žádná a berou kohokoliv - ať se snaží a třeba nám i přinese nějakou tu korunku...
    už aby tato džugle byla nějak podchycena ze strany státu, neboť trh to za skoro čtyřicet let nevyřešil...
    a tisíce okradených a podvedených zákazníků mohou jen plakat, co jim tatíček Klausů nadělil... no hnus velebnosti...

  • 8. 8. 2015 9:20

    Martin (neregistrovaný)

    Tohle není ani tak chyba realitek (realitka je ostatně jenom back-office za kterou makléř platí 50% provize), ale spíše samotného trhu. Co jsem se bavil s lidmi, co v realitním trhu dělají, tak je to divočina hlavně díky prodávajícím a nakupujícím...

    Například prodávající se vůbec nepídí po referencích, on si pozve 10 realitních makléřů a začne spolupracovat s tím, kdo mu naslibuje vyšší prodejní cenu a nižší provizi.

    Kupující často, když najdou byt co se jim líbí, tak se zblázní a přistoupí na vše co si realitka řekne, klidně jim podepíšou i smlouvu do otroctví...

    Je potřeba chápat, že nákup a koupě nemovitosti je jednorázová věc, třeba jednou za 10 let. Reference tam moc nefungují, a tak co nevytáhnete se zákoše jednou už se nevrátí...

    Na západě jsou naopak reference v mnoha věcech úplně kritické. Ve skutečnosti je na západě více podvodníků a horší podvody než u nás, a právě proto tam nikdo nespolupracuje jen tak s někým jen proto, že mu někdo něco nakecal. Ono realitní trh dospěje ve chvíli, kdy dospějou hlavně jeho účastníci. Když po realitkách lidi začnou očekávat služby, kvalitu a reference, tak to realitky začnou nabízet, do té doby stěží.

    Dokonce mi jeden hypotéční makléř říkal, že lidi chtějí být podvedeni. Že prostě jim to tak více vyhovuje... Kde je poptávka, tam je samo i nabídka....

  • 9. 8. 2015 19:16

    xf (neregistrovaný)

    "Tohle není ani tak chyba realitek (realitka je ostatně jenom back-office za kterou makléř platí 50% provize), ale spíše samotného trhu. Co jsem se bavil s lidmi, co v realitním trhu dělají, tak je to divočina hlavně díky prodávajícím a nakupujícím..."

    Aha. Takže za stav oboru nemohou ti, co se v něm každý den pohybují. Mohou za to ti, kdo se účastní pohybu tak 2x za život.
    A také za to může fakt, že si makléří platí pronájem značky a kanceláře. Jak?

    "Například prodávající se vůbec nepídí po referencích, on si pozve 10 realitních makléřů a začne spolupracovat s tím, kdo mu naslibuje vyšší prodejní cenu a nižší provizi."
    Proboha! Tak tohle neznám ani z nejdivočejších snů a vyprávění po osmém pivu. Podle tebe se prodávající pozve 10 realitek! Takže ono to není tak, že prodávajícího, který inzeruje REALITKY NEVOLAT, otravuje 10 realitek denně. Podle panáčka si prodávající zve realitky.
    Zkus to jinak, na každé lži musí být alespoň maličký kousek pravdy.

    "Kupující často, když najdou byt co se jim líbí, tak se zblázní a přistoupí na vše co si realitka řekne, klidně jim podepíšou i smlouvu do otroctví..."
    Nikoli, většina lidí to nedělá. Podstata je v tom, že když kupující odmítne podepsat nesmysly, co mu předloží, tak u 9 z 10-ti realitek odmítnou ty podstatné věci změnit. Ano, mnoho hlupáků na to přistoupí, ale podstata je fakt, že drtivá většina realitek JEDE POUZE TENTO TYP KŠEFTŮ. Úmyslně a vědomě. Realitky, téměř všechny, zcela vědomě nedělají část trhu o objemu desítek procent, protože se soustředí na jinou část trhu.

    "Je potřeba chápat, že nákup a koupě nemovitosti je jednorázová věc, třeba jednou za 10 let. Reference tam moc nefungují, a tak co nevytáhnete se zákoše jednou už se nevrátí..."
    To jistě je, ale ten tvůj "zákoš" má příbuzné a známé.... A ony ty reference fungují, jen chybně analyzuješ fakt, že se ti nikdy nevrací, byť paradoxně důvod naznačuješ.
    Ostatně on ten "zákoš" není zákazník, ale koloušek, tedy úlovek. Prodávající tě sám nevyhledává, toho musíš ulovit a zlomit (tím realitka tráví 95% času), kupující chce kupovat, a když to jinak než přes realitku často nejde...

    Jo jo, pane policajt, dyť von se tam jen tak producíroval s naditou šrajtoflí, no dyť von si vo to sám řekl, abych ho píchl! Dyť já vlastně za nic nemůžu! A na tom západě je prý vražd ještě více, tak co co jako de?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).