Hlavní navigace

Změní se pravidla Účtenkovky, jeden hráč bude moct registrovat 500 účtenek

5. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministryně financí dnes uvedla, že se od prosince změní pravidla Účtenkovky. Nově bude moct jeden hráč zaregistrovat maximálně 500 účtenek měsíčně.

Ministerstvo změnou pravidel reaguje na podezření, že se při loterii obchází pravidla. Změnu pravidel potvrdila Alena Schillerová webu Seznamzpravy.cz.

Pravidla Účtenkovky se změní

Od prosincového slosování Účtenkovky bude platit, že jeden hráč bude moct registrovat maximálně 500 účtenek měsíčně. Důvodem změn jsou rostoucí pochybnosti, zda někteří lidé neobchází její pravidla. Ze statistik totiž vyplývá, že například v srpnu registroval nejaktivnější hráč 11 128 účtenek, což by teoreticky znamenalo jít denně do 370 obchodů a v každém si něco koupit.

Ačkoli si ministerstvo financí zájem o Účtenkovku pochvaluje, počet hráčů dlouhodobě klesá. Posledního slosování se zúčastnilo 338 197 lidí, což je nejméně od startu loterie. Jak oproti minulému měsíci, tak meziročně jde zhruba o pokles o 8 tisíc hráčů. V porovnání s rekordním druhým tahem se posledního kola loterie zúčastnilo dokonce o 140 tisíc lidí méně.

Čtěte více: Zpět na sestupné vlně? Počet hráčů Účtenkovky je nejnižší od startu loterie

Byl pro vás článek přínosný?