Hlavní navigace

Názory k článku Zrušení knihy jízd podnikatelům evidenci neulehčí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2009 7:05

    maja (neregistrovaný)
    Tak kdybyste uvedli odkaz na novelizovaný ZoDP, který by obsahoval i odstavec zt., tak tam se píše, že "Pro účely ZDP se má za to, že poplatník využívá silniční motorové vozidlo,u kterého uplatňuje paušální výdaj na dopravu, výlučně k dosažení, zajištění
    a udržení zdanitelných příjmů, pokud tak prohlásí, není-li prokázáno jinak." A taky se tam píše, že pokuď poplatník u jednoho auta krácený paušál, platí, že ostatní auta využívá výlučně pro dosažení, udržení a zajištění zisku. Z uvedeného lze dovodit, že v těchto případech není nutno vést žádným způsobem evidenci jízd. Vždyť právě pro usnadnění evidence byla kniha jízd zrušena.
    Nechápu, proč p. VĚCKOVÁ tvrdí, že poplatník musí prokazovat splnění podmínek pro využití paušálu. Důkazní břemeno naopak leží na finančním úřadě. Když prohlásím, že auto používám výlučně k podnikání, nechť mi FU dokáže opak.

    http://www.linde-nakladatelstvi.cz/getfile.php4?fileid=27677&website=20
  • 20. 10. 2009 13:17

    jezevec (neregistrovaný)
    . . . . . nechápu proč poplatník by musel něco prokazovat, . . . . . necht mi FU prokáže opak .. . . . . . hahahahahahahaha tak takhle dobrej for tu už dlouho nikdo nedal :-).
    vítej na zemi, potvůrko podivná - nebolelo to moc, spadnout až z mlhovin andromedy?
    no nejprve se trochu porozhlídni, a až pak mudruj. bueheheheéééchlemst!

    jinak uvedený zákon mohl vymyslet leda debil.
    v civilizovaných zemích podnikatel koupí auto, tankuje do něj firemní kartou, a žádnou knihu jízd nevede. a jestli si náhodou jede nakoupit, to se řeší na úrovni zaměstnanec-zaměstnavatel, ale rozhodně ne na úrovni daní.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).