Hlavní navigace

Zrušení stravenek by ohrozilo tržby v restauracích

25. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stravenky jsou mezi Čechy nejoblíbenějším benefitem. 70 % Čechů by v případě jejich hypotetického zrušení omezilo stravování v restauracích. To by mělo za následek nižší útratu v restauracích v době oběda, která by klesla až o 59 %. Celkově by se jednalo o více než 7 a půl miliardy korun. Vyplývá to z výzkumu společnost GfK Czech.

Příjemci stravenek obědvají v restauracích o 53 % častěji, než lidé, kteří stravenky nedostávají, komentuje výsledky průzkumu Jaroslav Jíra, ředitel pro obchod a marketing GfK Czech, a dodává: Příjemci stravenek navíc motivují k chození na obědy i lidi, kteří stravenky nedostávají. 18 % neuživatelů stravenek se při výběru restaurace rozhoduje podle toho, zda restaurace přijímá stravenky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).