Hlavní navigace

Názor k článku Živnostníci hrozí: „Zvýší-li se odvody, raději půjdeme na pracák“ od www.zadluzeni.cz - 1) živnostníci by měli volat po zrovnoprávnění formou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2010 0:19

    www.zadluzeni.cz (neregistrovaný)
    1) živnostníci by měli volat po zrovnoprávnění formou zrušení zákoníku práce a zavedení švarcsystému jako jediné normy zaměstnávání. Pak nebudou moci zaměstnanci nic závidět a věřím, že by na tom drtivá většina z nich vydělala.
    Nebo sladit odvody na nemocenskou, ale prvních 14 dní nemoci zaměstnanců bez nemocenské, stejně jako živnostníci.

    2) všichni občané jsou si rovni, jen odboráři jsou si rovnější. Jen tento týden v tripartitě protlačili zbytečné plavební kanály za desítky miliard a nyní předstírají starost, kde je vybrat.

    3) primárně jde samozřejmě jen o snahu odborů potlačit živnostníky. Ti už z logiky věci nebudou nikdy jejich členy a hrozí pokles jejich nesmyslné velké moci.

    Dlouhodobým cílem odborů je nahnat co nejvíce oveček pod sebe, dostatečně je zradikalizovat a následně s jejich silou zasahovat do vysoké politiky = mít vliv na rozdělování peněz, stejně jako politici.

    Důkazem budiž již zmíněné kanály, které zaměstnají jen minimum členů odborů, ale budou stát desítky miliard. A ti co je protlačili dostanou provizi.

    Nebo prostě jen fakt, že o odborářích hájící zaměstnance před nedodržováním zákonů ze strany zaměstnavatele prakticky neuslyšíte (třeba v Tesku musely vzniknout pro toto odbory a skutečně zafungovaly), zato o míchání se do politiky a vynucování si svých požadavků proti vůli voličů zcela běžně.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).