Hlavní navigace

Názor k článku Živnostníci hrozí: „Zvýší-li se odvody, raději půjdeme na pracák“ od čech - Dopis: Českomoravská konfederaci odborových svazů (ČMKOS) Velevážení odborářští...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2010 20:40

    čech (neregistrovaný)
    Dopis: Českomoravská konfederaci odborových svazů (ČMKOS)

    Velevážení odborářští bossové
    Vřele vám doporučuji prostudovat si místní zákony týkající se českého živnostníka. Například zákon upravující platbu zdravotního a sociálního pojistného v případě nemoci za nekompletní kalendářní měsíc.
    Ví český odborář, že pokud nemám neschopenku přesně kalendářní měsíc jsem povinen odvést plné sociální a zdravotní pojistné. V praxi to znamená pokud mám neschopenku od 2.2. do 28.2. tak díky tomu musím zaplatit za celý kalendářní měsíc únor odvody. Ještě lepší situace je, pokud mám neschopenku od 2.2. do 30.3.tak musím zaplatit pojistné za celé dva měsíce.
    Dalším špekem je, že zaměstnanec, který nastoupí do zaměstnání a druhý den onemocní má okamžitě nárok na vyplácení nemocenské. Já si musím ke svému sociálnímu pojistnému platit příplatek a nárok na nemocenskou mám až za tři měsíce a 17 dní od zahájení platby.
    Takových špeků je celá řada a co udělá český odborář, aby bylo toto příkoří odstraněno. Odpovím si sám. Nic. Jen vymýšlí další hnusy aby znepříjemnil českému živnostníkovi život.
    Jsem živnostníkem 20 let.
    Celou dobu je se mnou zacházeno jako s odpadem společnosti. Na jedné straně závit spoluobčanů a na druhé straně perzekuce státu a teď dokonce ROH.
    Nechápu místní politiky, že vám naslouchají a jednají "o nás bez nás".

    bez pozdravu *******
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).