Hlavní navigace
největší server pro podnikatele v ČR
Články
Aktuality
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Podnikatel.cz
»
Seriály
»
Jak se otevírá restaurace
Seriál Jak se otevírá restaurace
RSS tohoto seriálu
1
–
19
/
19
Restaurace se plní i o Štědrém dnu. Nachystejte slavnostní večeři nebo oběd
Vánoce plné shonu a stresu už nejsou v módě. Mnozí lidé se rádi obléknou a vyrazí se na Štědrý den najíst do restaurace.
Zdeněk Vesecký
7. 12. 2016
Doba čtení:
6 minut
10 tipů, které vám pomohou obsadit restauraci
Majitelé restaurací si někdy neví rady s tím, jak do svých podniků dostat hosty. Pokud mezi ně patříte, máme pro vás několik osvědčených tipů.
Zdeněk Vesecký
,
Redakce
,
test test
23. 11. 2016
Počet nových komentářů
6
Doba čtení:
6 minut
Přívětivé stravovací prostory mohou být jen pozlátkem. Za rohem může být peklo
Ne vždy platí pravidlo, že jídelní část restaurace je vizitkou, která ukazuje na úroveň čistoty a práce s potravinami v zázemí podniku.
Zdeněk Vesecký
9. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
6 minut
Hygiena v restauracích je věda, ale tyhle prohřešky už jsou moc. Podívejte se
Ovládnout hygienické standardy ve stravovacích službách není snadné. Po přečtení zákonů a vyhlášek je nejlépe obrátit se na hygieniky.
Zdeněk Vesecký
26. 10. 2016
Doba čtení:
6 minut
Restaurace s menu za 69 korun nemusí stát nutně okrádat
Obavy restauratérů z likvidace nebo nutnosti zdražovat kvůli EET by mohly být zbytečné. Jen kdyby podnikatelé uměli tvořit ceny a nebáli se.
Zdeněk Vesecký
24. 10. 2016
Počet nových komentářů
7
Doba čtení:
8 minut
Tři bistra, tři úspěšné koncepty. Inspirujte se k levnému podnikání
Otevřít si gastropodnik nemusí být vůbec drahé. Nechte se inspirovat třemi úspěšnými koncepty, které se v Praze staly hitem.
Zdeněk Vesecký
,
Redakce
12. 10. 2016
Doba čtení:
7 minut
Jak přilákat hosty v době, kdy jsou restaurace prázdné? Rezervačním systémem
Moderní online rezervační systémy umožňují jednoduché a rychlé provedení rezervací a jejich následnou správu. Pomohou v každém podniku.
Zdeněk Vesecký
,
Redakce
30. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Nabídka rozvozu jídel je už standard. A vyplatí se i v sólo provedení
Na rozvozu jídla z restaurací nemusí vydělávat jen nejznámější služby. Tato součást servisu může přinést nezanedbatelné tržby i jednotlivým restauracím.
Zdeněk Vesecký
,
Redakce
14. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Kontroly restaurací ze strany pivovarů jsou přísnější než od finančních úřadů
Restauraci dělá kromě kvalitního jídla i dobré pivo. Spolupráci s pivovarem naváže podnik do týdne. Podmínkou je ale dobrá péče o pivo.
Zdeněk Vesecký
,
Lucie Domanská
24. 8. 2016
Doba čtení:
5 minut
Přijímat platby kartami už není drahé a hodí se to i kvůli #EET
Nepřijímáním platebních karet se restauratéři připravují o velkou část hostů. Akceptace těchto plateb navíc získá další zajímavé využití pro evidenci tržeb.
Zdeněk Vesecký
,
Lucie Domanská
3. 8. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
4 minuty
Proč se restauracím (ne)vyplácí přijímat stravenky?
Restaurace, která nepřijímá stravenky, se připravuje až o polovinu hostů. Ztráta je v tomto případě vyšší než zaplacená provize a náklady na administrativu.
Zdeněk Vesecký
,
Redakce
20. 7. 2016
Počet nových komentářů
12
Doba čtení:
5 minut
Jak vybrat dodavatele do restaurační kuchyně?
V restaurační kuchyni není možné zpracovat všechno, co kde ulovíte nebo seberete. Suroviny je potřeba odebírat od ověřených dodavatelů.
Zdeněk Vesecký
,
Lucie Domanská
4. 7. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
5 minut
Úroveň obsluhy, i na tom stojí a padá úspěch každé restaurace
Vzít číšníka vyučeného, nebo amatéra? Ideálně vyučeného, s náležitou praxí a k tomu ještě slušného a pracovitého. Jenže tací nejsou. Komu tedy dát přednost?
Zdeněk Vesecký
22. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Kuchyně je výkladní skříní restaurace, její šéf musí být skutečný mistr
Šéfkuchař a jeho tým sice stojí v pozadí, ale jsou základním kamenem restaurace. Pokud natrefíte na lidi se zapálením, máte vyhráno.
Zdeněk Vesecký
8. 6. 2016
Doba čtení:
5 minut
Návrh a zařízení restaurační kuchyně je věda. Sami to nezvládnete
Zařízení restaurační kuchyně není levnou záležitostí. Než utratit dva miliony bez rozmyslu, je lepší se obrátit na odborníky.
Zdeněk Vesecký
25. 5. 2016
Doba čtení:
6 minut
Jídelní lístek delší než Jiráskovy romány. Největší problém českých restaurací
Jídelní lístek je vizitkou každé restaurace. Braňte se proto nemoci českých restauratérů, a nemějte ho proto jako každá jiná. Podnik vám hned půjde lépe.
Zdeněk Vesecký
11. 5. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
7 minut
Prorazit se dá s restaurací v jakémkoli pojetí, rozhodující je kvalita a stálost
Jaký zvolit koncept restaurace, abyste se trefili do vkusu a hlavně chuti zákazníků? Vsaďte klidně na českou klasiku, podmínkou je ale prvotřídní kvalita.
Zdeněk Vesecký
27. 4. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
6 minut
Za měsíc restauraci neotevřete, připravte se na běhání po úřadech
Před uvařením prvních porcí jídla ve vaší nové restauraci vás čeká pořádná porce úředničiny. Povolení musíte dostat od obce, stavebního úřadu nebo hygieniků.
Zdeněk Vesecký
13. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Jak se otevírá restaurace. Nový seriál serveru Podnikatel.cz
Zařídit si a úspěšně provozovat restauraci není nic jednoduchého. S našimi radami a komentáři odborníků to ale zvládnete.
Zdeněk Vesecký
30. 3. 2016
Doba čtení:
6 minut
1
–
19
/
19
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 5. 10. 2024
EUR
25,280
25,360
USD
22,950
23,070
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji