Hlavní navigace

Start podnikání

AAA Poptávka

Změny u daně z nabytí nemovitostí se opět posunuly, nastanou nejdříve v říjnu

Daň z nabytí nemovitých věcí bude nově platit kupující a končí rovněž ručení. Tyto změny ale začnou platit nejdříve v říjnu letošního roku.

Daniel Morávek

15. 7. 2016 16:21
Doba čtení: 1 minuta

Chyběla mu pravá italská čerstvá pasta. Začal ji vyrábět sám

[FOTOGALERIE] Své těstoviny, které jdou na dračku, začínal vyrábět doma. Nyní je už spolumajitelem restaurace. Seznamte se s pastařem z Karlových Varů.

Kateřina Horáková Pallayová

14. 7. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

Pracovali v baletu a na šachtě. Dnes úspěšně podnikají v úplně jiném oboru

Pro tanečníky či horníky je skoro nemožné pracovat do řádného důchodu. Jsou to často lidé, kteří své povolání radikálně změní. A někteří rovnou začnou podnikat.

Jana Bohutínská

13. 7. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

Podnikání lidí po padesátce podporuje národní akční plán

Ministerstvo práce a sociálních věcí má k dispozici akční plán, který má za cíl zaměstnat či motivovat lidi po padesátce k podnikání.

Redakce

11. 7. 2016 10:57
Doba čtení: 1 minuta

Seznamte se s Jeans Makerem. Šije džíny, které rostou spolu se zákazníkem

Nechce se vám investovat do drahých džín, když si nejste jistí, že se do nich za pár měsíců ještě dostanete? Pak si objednejte ty od Jeans Makera.

Zdeněk Vesecký

11. 7. 2016 0:00
Doba čtení: 8 minut

Jak vybrat dodavatele do restaurační kuchyně?

V restaurační kuchyni není možné zpracovat všechno, co kde ulovíte nebo seberete. Suroviny je potřeba odebírat od ověřených dodavatelů.

Zdeněk Vesecký

4. 7. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

7 tipů, jak si během prázdnin odpočinout od podnikání a nabrat novou energii

Prázdniny jsou v plném proudu. Jak relaxovat a nabrat plné síly, aby i podzim byl opět ve znamení úspěšného podnikání? Tady je našich 7 tipů.

Michael Hovorka

4. 7. 2016 0:00
Doba čtení: 4 minuty

5 vyzkoušených důvodů, proč se pustit do podnikání po padesátce

Podnikání kvete v každém věku. Alespoň tak by bylo možné shrnout zkušenosti těch, kteří rozjeli svůj byznys po padesátce. Ve vyšším věku vidí i některé výhody.

Jana Bohutínská

30. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

Navrhl dřevěné hodinky, po pár měsících je prodává na všech kontinentech

Mladý inženýr ze Šumperku navrhl dřevěné hodinky. Jak začínal, s čím se potýkal a z čeho má radost, prozrazuje v dalším dílu seriálu Příběhy podnikatelů.

Zdeněk Vesecký

27. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 9 minut

Zakládáte firmu? Toto všechno musí obsahovat zakladatelské listiny

Jestliže zakládáte firmu, musí vaše zakladatelské listiny splnit některé náležitosti. Čtěte, co všechno musí společenská smlouva či stanovy obsahovat.

Daniel Morávek

22. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Eseróčko vs. živnost. Co si vybrat, když začínám podnikat? Tady jsou naše tipy

Náklady na pořízení eseróčka se stále snižují a to nahrává většímu počtu této právní formy podnikání oproti živnostem.

Jiří Matzner

17. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

Věštecké sny, soucit s kozou či cesta k popelnici a jiné kuriózní starty byznysu

Prvotní impulzy k začátku podnikání jsou leckdy hodně netradiční. Stačí sen, soucit ke zvířeti či rizikové těhotenství. Čtěte 5 podnikatelských příběhů.

Redakce

15. 6. 2016 11:42
Doba čtení: 5 minut

Jak na prodej sezónních přebytků ze dvora a zahrady

Letní sezóna přináší možnost přivydělat si prodejem ovoce, zeleniny a dalších produktů, které doma nestihneme zpracovat a spotřebovat. Čtěte, jak na to.

Zdeněk Vesecký

15. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Byznys s trdelníky nezná hranice. Z Česka míří až do Asie

Podívali jsme se na zoubek trdelníkovému byznysu. Dá se na tomto pečivu vydělat hromada peněz s minimem námahy a investic? Prozradí jeden z největších výrobců.

Zdeněk Vesecký

13. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 7 minut

Vrháte se do podnikání? Náš průvodce vás začátky provede krok po kroku

Jaké štemply potřebujete, kde vezmete peníze nebo jak na základy účetnictví? Odpovědi na tyto otázky najdete ve velkém průvodci pro začínající podnikatele.

Redakce

10. 6. 2016 10:24
Doba čtení: 1 minuta

Koníček může přerůst v podnikání. Inspirujte se u žen, které tak začínaly

Rozjet z koníčku byznys je jedna z možností, jak začít podnikat. Vypadá to jako idyla, ale i pří ní je třeba držet sama sebe na uzdě, mít jasnou vizi a plán.

Jana Bohutínská

9. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Chce prodávat potraviny v pronajatých prostorách. Jaká povolení potřebuje?

Pronajala si prostory, ve kterých chce prodávat potraviny. Jaká povolení pro to potřebuje a jak je to s kolaudací pronajatých prostor?

Petr Čížek

8. 6. 2016 16:53
Doba čtení: 1 minuta

Kuchyně je výkladní skříní restaurace, její šéf musí být skutečný mistr

Šéfkuchař a jeho tým sice stojí v pozadí, ale jsou základním kamenem restaurace. Pokud natrefíte na lidi se zapálením, máte vyhráno.

Zdeněk Vesecký

8. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Vzpomínáte, jak se jmenoval první supermarket v ČR? Od otevření uplynulo 25 let

Před 25 lety otevřel první supermarket na území ČR. Provozovala ho společnost Ahold a byl otevřen v Jihlavě.

Redakce

7. 6. 2016 12:28
Doba čtení: 1 minuta

Jak zařídit, aby váš podnik od prvního dne praskal ve švech?

Otevíráte svůj podnik až za měsíc nebo za dva? Nevadí, dejte o něm vědět už teď. Jen tak se váš start povede na jedničku.

Zdeněk Vesecký

6. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 8 minut

6 důvodů, proč se vyplatí se při podnikání fyzicky nezruinovat

Údržba těla a fyzické kondice se promítá i do mentální aktivity. Tělo ovlivňuje každé podnikání, a proto si zaslouží pozornost. Proč se vyplatí o něj pečovat?

Jana Bohutínská

2. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

5 tipů, jak komunikovat se zákazníkem, který si stěžuje a je protivný

Protivný zákazník, který si jen stěžuje, dokáže zkazit náladu i sebeostřílenějšímu podnikateli. Naučte se pár základních technik, jak s ním komunikovat.

Michael Hovorka

1. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

U1, firma založená jako manifest proti kancelářským klišé

Tihle pánové skutečně umí. Jejich kanceláře jsou esteticky zajímavé i praktické. Především ale zvyšují kvalitu života lidem pracujícím v kancelářích.

Zdeněk Vesecký

30. 5. 2016 0:00
Doba čtení: 7 minut

Návrh a zařízení restaurační kuchyně je věda. Sami to nezvládnete

Zařízení restaurační kuchyně není levnou záležitostí. Než utratit dva miliony bez rozmyslu, je lepší se obrátit na odborníky.

Zdeněk Vesecký

25. 5. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

Živnosti vázané se rozšířily. Ve Sbírce zákonů vyšla novela zákona

Ve Sbírce zákonů vyšlo nařízení vlády, které zpřesňuje obsahové náplně živností. Mění se zásadně zákon?

Michael Hovorka

23. 5. 2016 12:01
Doba čtení: 1 minuta

Přechod z OSVČ na firmu vám způsobí šok… Šok větší, než si myslíte

Zvyšují freelanceři úmrtnost malých firem přímo v jejich zárodku? Vznik a etablování seriózní malé firmy je totiž náročnější, než si leckdo představuje.

Pavel Šigut

17. 5. 2016 0:00
Doba čtení: 6 minut

Vývary jako od Steva Jobse. S takovými nejen v Česku proráží tři nadšenci

Tři mladí podnikatelé si vyrobili to, co na trhu postrádali. Obyčejný vývar. Takový, který se neprodává v kostkách a je zdravý. A samozřejmě s ním mají úspěch.

Zdeněk Vesecký

16. 5. 2016 0:00
Doba čtení: 8 minut

10 myšlenek Henryho Forda, které inspirují dodnes

Jen stěží najdete někoho, kdo by neznal Henryho Forda, jednoho z nejslavnějších podnikatelů. Přečtěte si jeho citáty, které inspirují dodnes.

Daniel Morávek

13. 5. 2016 14:42
Doba čtení: 1 minuta

Stresuje vás podnikání? Zkuste techniky, které vás stresu zbaví

(FOTOGALERIE) Žádné podnikání není procházkou růžovým sadem. Dlouhodobý stres může mít vliv nejen na psychickou, ale i fyzickou stránku. Zatočte s ním.

Redakce

11. 5. 2016 13:40
Doba čtení: 2 minuty

Jídelní lístek delší než Jiráskovy romány. Největší problém českých restaurací

Jídelní lístek je vizitkou každé restaurace. Braňte se proto nemoci českých restauratérů, a nemějte ho proto jako každá jiná. Podnik vám hned půjde lépe.

Zdeněk Vesecký

11. 5. 2016 0:00
Doba čtení: 7 minut