Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Školní jídelny jako nekalý konkurent restauracím. Přetahují zákazníky důchodce? od vera - Proč? Nekalá konkurence? V místě, kde bydlím, stojí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2018 19:48

    vera (neregistrovaný)

    Proč? Nekalá konkurence? V místě, kde bydlím, stojí v restauraci (dříve by to byla trojka) s obsluhou polévka, hlavní jídlo -hotovka od stovky do stodvaceti korun. V blízkém malém městě, ve vyvařovně se samoobsluhou, "menu" za 79,-- Kč. V místní škole, kam si mohou občané dojít pro oběd a odnést si ho v jídlonosiči, stojí jeden oběd do šedesáti korun. Pro děti je levnější, pro děti se zaúčtovávají dotace. A škola, jako příspěvková organizace na tom neprodělává ani nevydělává.

  • 2. 10. 2018 22:31

    JáJáJá (neregistrovaný)

    Kritikům jde o to, že stát školním jídelnám zadotuje vybavení, energie, nuzné platy kuchařkám, zatímco podnikatel musí vstupní investice zatáhnout ze svého a potom záleží na jeho umu, zda se mu vrátí a nebo třeba bude vydělávat. Já to beru jako službu potřebným - seniorům, kterou drtivá většina podnikatelů v gastronomii neumí nabídnout. Důvody jsem napsal výše. U nás třeba jedna restaurace vaří výbornou dršťkovou jednou týdně. S chlebem některým vystačí jako oběd. Našli si jídlo, které dokáže přitáhnout velké množství zákazníků...I důchodců. Zase jsme na začátku...Našli si trhák místo hledání důvodů, proč to či ono nejde a proč k nim nikdo nechodí.

  • 3. 10. 2018 0:15

    MA (neregistrovaný)

    víte ona gastronomie je také o kvalitě jídla a určitém zážitku, já chápu, že jste ještě mladý chlapec co nemá dívku, ale až jí snad někdy budete mít, zkuste jí vzít na večeři do komerční restaurace na čočku, kaši s párkem či polívku s chlebem, jistě bude nadšená z tohoto gastronomického zážitku, na několik let dopředu - možná to bude přímo zážitek celoživotní.

    Já zatím když dovolíte budu podporovat, tak jako doposud, při pozváních mé ženy na večeři kvalitní restaurace, kde dostanu opravdu takové jídlo, které si neuklohním doma v jednom rendlíku a k tomu si dám sklenku výborného vína. Ocením atmosféru okamžiku a tak vzácné chvíle života a rád za ně samozřejmě zaplatím.

  • 3. 10. 2018 7:50

    JáJáJá (neregistrovaný)

    Ještě že na netu může být každý třeba ředitelem zeměkoule. V diskusích se člověk dozví spoustu zasvěcených a 100% pravdivých informací, kterým zřejmě daní jedinci věří, byť si navzájem odporují. K tomu věštění z koule o oponentovi a pár zážitků ze soukromí. Třeba jak se necháte zvát od manželky. Nechejte si vlastní "pravdu", já si bez dovolení nechám tu svou.

  • 3. 10. 2018 8:05

    MA (neregistrovaný)

    vaše "pravda" je sci -fi, vyvrátil jsem vám nesmysly o účtování neziskovek ( mimochodem příště když už, pište o nákladech a výnosech, příjmy a výdaje jsou pojmy v daňové evidenci OSVČ což není účetnictví :- ) je vidět že jste odborníkem ( ale na guláše ) !, vyvrátím vám bez problému další, nepotřebuji být ředitel zeměkoule, já si jako účetní poradce vydělám tolik, že nepožaduji po kvalitních restauracích jídla za 59,- a k tomu vodu z kohoutku, pokud se vám diskuse nezamlouvá, případně došly noty od ANO, proč sem chodíte ? přivydělávat si trollingem a poučovat o podnikání, které jste neviděl ani ve snu, že.

  • 3. 10. 2018 12:13

    JáJáJá (neregistrovaný)

    Nevím, zda je to diametrálně odlišné v soukromých mateřských školkách od státních, ale díky pobírání normativu na dítě pochybuji. Jedině, že by rodiče platily 100% chod zařízení. V případě zařízení, které minimálně zřizuje kraj, se výnosy z té té tvé komerční aktivity...jídlo pro cizí strávníky, pronajímání prostor - tělocvičen, přesouvají do provozních nákladů. Tedy žádné přilepšení si k výplatě. Tak tu nešiř bludy. Je fajn, že se orientuješ v pojmech, pro mě je důležitější praktický výsledek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).