Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tele- a videokonference mohou podnikateli šetřit cestovné od DrFreeze - Osobně videokonference nepoužívám, protože to v mém případě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2009 15:25

    DrFreeze (neregistrovaný)
    Osobně videokonference nepoužívám, protože to v mém případě není potřeba. Ale co takhle v následujícím případě: ředitel moravského závodu jezdí skoro každý týden na různé porady a jednání do pražského ústředí. Samé nevýhody:
    1. je to drahé nejen ve smyslu nákladů na auto, ale i z toho pohledu, že na několik hodin denně uděláte z vysokého manažera sprostého řidiče (ale za manažerský plat!)
    2. je to nebezpečné (známe D1) a nedovedu si představit ty fofry, kdyby se nedejbože něco stalo a takový člověk musel pár týdnů ležet v nemocnici.
    3. osobní vztahy je potřeba utužovat na jiných akcích, ne na operativních poradách. Neosobnost tohoto (nového) typu komunikace je z velké části jen a pouze předsudek!
  • 10. 9. 2009 6:35

    jezevec (neregistrovaný)
    autor zapomněl na jednu moc důležitou věc: takové videokonference musí být přijatelné nejen pro vás, ale hlavně pro klienta. z tohoto důvodu považuji videokonferenci za přijatelnou pouze tam, kde to nadřízený nařídí svým podřízeným, ale do běžného b2b obchodního jednání je to nereálné prosadit
  • 10. 9. 2009 9:55

    DrFreeze (neregistrovaný)
    Určitě souhlas. Prostě klient může být konzervativní nebo to odmítat z jiných důvodů. Naopak pokud klient takové zařízení využívá interně, bude asi svolný použít to i k nějakému jednání s dodavatelem nebo odběratelem. Napadá mě: první schůzka/podpis smlouvy osobně, dořešování detailů videokonferenčně.
  • 15. 9. 2009 14:16

    gatkis (neregistrovaný)
    Já vidím spíše pozitiva... i v běžném b2b kontaktu nemám problém spojit se s dodavatelem/zákazníkem či obchodním partnerem přes videokonferenci. Sedím na své pobočce, můžu si k jednání, bez zbytečných výmluv, remcání atd., přizvat kolegy z jiných oddělení. Odpadá problém náročného plánování a schvalování služebních cest... Ale pokud si chcete s obch. partnerem i něco dobrého vypít, tak samozřejmě nezbývá nic jiného, než uvolnit videokonferenční místnost pro někoho jiného :) a vyrazit mimo firmu :D V naší firmě videokonference máme a jsou běžnou rutinou ... když jsem na pobočce, beru do ruky mobil, tak mi vždycky hlavou proletí..."má ten člověk videokonferenci?" pokud ano, tak neváhám.... stojí to fakt za to!
  • 15. 9. 2009 17:09

    David (neregistrovaný)
    Já osobně používám videokonference a telekonference téměř každý den. Je pravda, že pokud obchodní partneři o této technologii nikdy neslyšeli nebo si ji spíš nevyzkoušeli, je to někdy problém. Ale ve většině případů to ocení všichni zúčastnění. Když si uvědomí, že odpadne min. 50 % neproduktivního času tak není co řešit. U nás používáme softwarové videokonference a dostupnost a náklady pro všechny strany jsou minimální.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).