Podívejte se, jak vypadala pekárna v Mostě, než ji zavřela inspekce

Nepořádek, hmyz a hlodavci. I tak může vypadat pekárna, ze které denně odebíráte pečivo. Podívejte se, jak vypadala pekárna v Mostě, než ji zavřela inspekce.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila před třemi dny vážné nedostatky v hygienických podmínkách v provozovně pekárny Petr Süsser v Lipové ulici v Mostě. Následkem toho provozovnu ihned uzavřela. Problémy se našly jak ve výrobní, tak v prodejní části provozovny. Zaměstnanci neudržovali místnosti čisté a bylo zřejmé zanedbání provádění řádného úklidu prostor a čištění používaných zařízení. V provozovně též pobýval hmyz a v zázemí provozovny také hlodavci. Některé suroviny používané pro výrobu byly skladovány v nevhodných hygienických nebo teplotních podmínkách a některé i bez řádného označení umožňující jejich identifikaci či zjištění data minimální trvanlivosti, doplnil Martin Štoll z SZPI.

Na základě těchto zjištění uložili kontroloři zákaz užívání prostor pro výrobu potravin a prostor pro jejich uvádění do oběhu. Kromě celkového úklidu musel provozovatel zkontrolovat všechny neoznačené suroviny ve výrobně a ve skladu a odstranit ty, které nešlo identifikovat. Suroviny, u kterých došlo k nedodržení chladicího řetězce, nesmí provozovatel uvést do oběhu. Následná kontrola dne 21. srpna 2013 konstatovala, že důvody k uzavření byly odstraněny a bylo možné opětovně povolit užívání prostor pro výrobu a prodej potravin. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení sankce, uzavřel Štoll.

Foto: www.isifa.com

Poradna – pokud si nevíte rady

Další poradny Nové téma

Školení: Právo vs. online marketing

  •  
    Jak chránit vlastní značku a obsah.
  • Jak využívat cizí díla pro svoje prezentace.
  • Na co si dát pozor při tvorbě reklamy na internetu.

Více o školení Právo vs. online marketing »

Sledujte Podnikatel.cz

Facebook Twitter Google+