Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Babiš podněcuje nenávist, myslí si podnikatelé. Podali na něj trestní oznámení od PPP - ...si v první řadě ničí podnikatelé a živnostníci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2017 22:04

    PPP (neregistrovaný)

    ...si v první řadě ničí podnikatelé a živnostníci sami. Z národního sportu oje.bat stát a zákazníky se stal doplňkový sport "oje.bat #EET". Čest výjimkám.

  • 13. 7. 2017 10:57

    nevrlý Tonda (neregistrovaný)

    A není to spíš o tom, že když živnostník neojebe stát, tak stát tzv. vyjebe s tím živnostníkem? Nemyslím si, že základní nepřátelství panuje jen z důvodu, že někdo po někom něco chce, ale spíš z letitého problému, že peníze v této zemi nejdou ani z daní na prospěšné věci, nýbrž proletí komínem. A platit na marnost anebo marnotratnost tohoto státu nechce zbytečně nikdo - jak poctivý, tak šizunk. Pravdou je - a tento pocit mám též - že tato společnost upřednostňuje a nadbíhá těm všeho schopným a ty slušné kope do zadnice - a za panování soudruha Babiše bych řekl, že to platí dvojnásob, takže nerozumím tomu nadšení jeho koblihářů, že s ním je najednou líp...Minimálně AROGANCE a NABUBŘELOST úředníků státní správy je díky Babišovi nyní dvojnásobně větší než bývala kdykoli předtím a to mluvit v této zemi o ideálním stavu je opravdu nesmysl.

  • 13. 7. 2017 12:20

    PPP (neregistrovaný)

    Nemíním obhajovat Babiše. Proč bych to dělal? Problémem je základní neznalost fungování nejen státu a papouškování frází alá Nova, Blesk, kteří tu jsou přesně pro jednodušší lidi, nemusí být hloupí, jen více dají na dojmy a city, čehož nejen masmédia, ale i politici značně využívají... Totiž většina státního rozpočtu jde na mandatorní výdaje. Nějakých zhruba 70%. Jen na důchody se vynakládá cca. 50% rozpočtu. Takže o prolétnutí komínem bych nemluvil. Spíše o solidaritě a zajištění chodu státu. Z něčeho se musí platit, lékaři, učitelé, policisté, hasiči i ti úředníci. Zbylých 30% by se jistě mohlo vynakládat efektivněji, ale...nikdo není dokonalý. Vždy budou existovat pijavice, které budou těžit z cizí práce s minimem vlastního úsilí. No a ohánění se frází, ti nahoře kradou, tak já taky budu, hovoří o charakteru a morálce. Ale do svědomí tu nikomu sahat nemíním.

  • 20. 7. 2017 13:49

    Smutný (neregistrovaný)

    Ale pane PPP, mluvíte nesmyly. Státní i další úřady pracují pod rozpočty. To znamená, ví dopředu, kolik dostane přiděleno peněz a jedinou starostí je se do této částky s výdaji "vejít". To by se líbilo každému, kdyby věděl příjmy !!! Proto každý rezort bojuje za vyšší příjmy z rozpočtu bez ohledu na to, zda je jejich práce nutná, potřebná. O účelnosti se nezmiňuji.. Největší starostí úředníka je, aby nebyl jejich úřad zrušen. To ale nehrozí, kapr si rybník nevypustí. Přes zvyšující se podíl elektronizace úřadů neubývá, naopak
    O tom oje....ní státu živnostníky bych raději moc nemluvil. Není tak velké. Ostatně to ukazují výsledky EET. Ono to oje... ani moc nejde. Kdo se vyzná v systému DPH ví, že je daň na vstupu a na výstupu. Rozdíl je přidaná hodnota. Je-li výše daně na výstupu menší než na vstupu, vzniká nárok na vratku DPH. Již léta finanční úřady před vratkou dělají místní šetření. Kolik tedy může plátce oj....at? Dříve živnostník dělal dost činností zdarma, prostě to s sebou podnikání nese. Je to práce od pondělka do neděle, za kterou nic neúčtoval. Takže nyní, po zavedení EET, si bude podnikatel účtovat do nákladů vše. I kdyby měl zaměstnat na dohodu třeba souseda, aby mu pomohl. Ano, ono se nyní o něco více vybírá, jak jásají zastánci EET. Ale ten výběr daní je dán především růstem cen. Takže EET zaplatí zákazníci. Aby bylo jasno, souhlasím s tím, že je daně potřeba vybírat. O tom není sporu. Otázkou je, zda složité EET je ten správný nástroj. FÚ již léta mají od subjektů daňová přiznání. Dávno již měl být zaveden systém, který by vyhodnotil reálnost výsledků v nich uvedený. Ten, kdo by byl dlouhodobě ve ztrátě nebo málo platil, by byl předmětem cílené kontroly. Stíhat viníky, ne všechny. Tak vidíme zoufalé starší ženy, jak těžce zápasí se složitými pokladnami. Výsledkem EET bude přesný součet nepřesných čísel. Někdy si myslím, že je pan Babiš vysazený agent východních sousedů jako pomsta za 70 let českého útlaku.

  • 20. 7. 2017 21:48

    Cholerik (neregistrovaný)

    Jsem přesvědčený, že je třeba budovat "chudý stát" a naplnit jej bohatými občany. Oni své finance jistě vynaloží smysluplně, uhlídají je. Masivní přerozdělování je cestou do pekel. Ostatně o tom, jak Galbrait (společnost hojnosti, společnost blahobytu), tak i Marx (globální problém lidstva - nedostatek potravin, neřeší nádeník ale vždy technik s invencí). Zkuste neustále lidi s invencí vysávat pod záminkou solidarity, časem rezignují a my všichni padnem. Nahradí nás jiné národy prosté sociálního inženýrství. Mimochodem odchod do starobního důchodu po dovršení určitého věku je bezva finta. Pro malý důchod kdo může pracuje dál dokud to jde .... Mladí lidé mají problém - potřebují si koupit byt. Oproti starší generaci jsou na tom významně hůře. Když se snaží, pracují do úmoru, riskují a když se jim povede vydělat, tak je zde solidární daň. Velké svinstvo, kterým se získávají hlasy nemakačenků.

  • 20. 7. 2017 14:12

    Smutný (neregistrovaný)

    Ale pane PPP, mluvíte nesmyly. Státní i další úřady pracují pod rozpočty. To znamená, ví dopředu, kolik dostane přiděleno peněz a jedinou starostí je se do této částky s výdaji "vejít". To by se líbilo každému, kdyby věděl příjmy !!! Proto každý rezort bojuje za vyšší příjmy z rozpočtu bez ohledu na to, zda je jejich práce nutná, potřebná. O účelnosti se nezmiňuji.. Největší starostí úředníka je, aby nebyl jejich úřad zrušen. To ale nehrozí, kapr si rybník nevypustí. Přes zvyšující se podíl elektronizace úřadů neubývá, naopak
    O tom oje....ní státu živnostníky bych raději moc nemluvil. Není tak velké. Ostatně to ukazují výsledky EET. Ono to oje... ani moc nejde. Kdo se vyzná v systému DPH ví, že je daň na vstupu a na výstupu. Rozdíl je přidaná hodnota. Je-li výše daně na výstupu menší než na vstupu, vzniká nárok na vratku DPH. Již léta finanční úřady před vratkou dělají místní šetření. Kolik tedy může plátce oj....at? Dříve živnostník dělal dost činností zdarma, prostě to s sebou podnikání nese. Je to práce od pondělka do neděle, za kterou nic neúčtoval. Takže nyní, po zavedení EET, si bude podnikatel účtovat do nákladů vše. I kdyby měl zaměstnat na dohodu třeba souseda, aby mu pomohl. Ano, ono se nyní o něco více vybírá, jak jásají zastánci EET. Ale ten výběr daní je dán především růstem cen. Takže EET zaplatí zákazníci. Aby bylo jasno, souhlasím s tím, že je daně potřeba vybírat. O tom není sporu. Otázkou je, zda složité EET je ten správný nástroj. FÚ již léta mají od subjektů daňová přiznání. Dávno již měl být zaveden systém, který by vyhodnotil reálnost výsledků v nich uvedený. Ten, kdo by byl dlouhodobě ve ztrátě nebo málo platil, by byl předmětem cílené kontroly. Stíhat viníky, ne všechny. Tak vidíme zoufalé starší ženy, jak těžce zápasí se složitými pokladnami. Výsledkem EET bude přesný součet nepřesných čísel. Někdy si myslím, že je nejmenovaný pán vysazeným agentem východních sousedů jako pomsta za 70 let českého útlaku.

  • 23. 7. 2017 15:42

    PPP (neregistrovaný)

    Je to SMUTNÝ, ale nepochopil jste očividně na co jsem reagoval. Jen jste potřeboval svoji myšlenku nesouvisející s tématem někam napsat.

  • 13. 7. 2017 16:01

    Hans (neregistrovaný)

    Já bych navrhl - možná pro někoho blbej návrh:
    Když stát je pořád v mínusu, tak prostě zaměstnanci státu nedostanou výplaty či mzdy. Je skoro 28 let od revoluce a stále někteří lidé nechápou, že stát na ně z vysoka "chrchlá". Lidé se mají starat sami o sebe.

    Když je podnikatel či firma v mínusu, to je pořád potom keců ze všech stran (koblihy a úředníci)..., ale když je stát v mínusu, tak ať stát odevzdává peníze pouze a jen na důchody či pro silně postižené osoby.

  • 20. 7. 2017 12:46

    drg (neregistrovaný)

    Takže někdo získá "pracovní smlouvu" v státním sektoru, splní úkoly, které v rámci pracovního zařazení má splnit, a protože stát špatně hospodaří, tak mu prostě nezaplatí.
    Ve vší úctě - už to nehulte :-)

  • 21. 7. 2017 9:47

    Mikron (neregistrovaný)

    ... budete se asi divit, ale to v podnikatelském prostředí není žádná vzácnost. Uděláte práci, dodáte zboží, ale peníze nedostanete. Zejména z velkých firem se platby dolují špatně. Takže, pokud chcete stejné podmínky pro OSVČ a zaměstnance, začal bych tímto.
    Ano, faktura je vydána, ale stát mě nijak nechrání, ani mi nedá právní nástroj, jak dostat za služby či zboží peníze. Firma nezaplatí, soudit se je prakticky nesmysl, ale já DPH platit musím i z nezaplacené faktury.

  • 23. 7. 2017 15:45

    PPP (neregistrovaný)

    Jsme zase u podnikatelské morálky, která není příliš vysoká. Proč firmy tolik stojí o státní zakázky? Protože mají jistotu, že dostanou zaplaceno. Jen musí mít dostatečné finanční krytí, aby měli na chod, než jim platba dojde.

  • 25. 7. 2017 1:39

    KP (neregistrovaný)

    Tady asi někdo zaspal dobu, a přenesení daňové povinnosti mu nic neříká. §92a zákona o DPH. Pokud pracuji pro firmu, žádné DPH neodvádím, DPH je povinen odvést subjekt pro kterého je plnění uskutečněno - tedy zákazník, nebo objednavatel.

  • 28. 7. 2017 12:12

    Mimozemšťan (neregistrovaný)

    S tím nevyplacením mezd SZ skrz hospodaření státu bych začal u Vašeho lékaře, u hasičů a policistů v oblasti kam spadáte, dále cestářů etc. Už vám někdo vysvětlil rozdíl mezi neziskovým sektorem a podnikatelským prostředím ? Tohle srovnávat může opravdu jen b*b.

  • 17. 7. 2017 16:32

    Lidka (neregistrovaný)

    Ano, Babiš rapidně zhoršil vztahy a podnítil k nenávisti. V menším městě,kde žijeme, normální slušná rodina, bylo zvykem, že Fú upozornil a my jsme VŠE ZAPLATILI. Nyní jsou na Fú zřejmě nuceni do úkonů- co nejvíce lidem dát hned pokuty,sankce,ob­stavit účet, aby měli úkon, vykázali činnost! Po písemné výzvě jsem se šla zeptat osobně! na splátkový kalendář, úředník řekl, že se prý musí zeptat. Už mě nekontaktoval a obstavil mi účet jako darebákovi! Vyrozumění, co se děje, proč nemohu nakoupit dětem jídlo, mi přišlo až za 2 dny! Jiný úředník mi vysvětlil, že to se dělá proto, aby si lidé nemohli peníze z účtu vybrat, než jim ho obstaví... Mohu mít kladný vztah k takto jednajícím lidem? Zdůrazňuji: vždy jsme vše zaplatili a na výzvy reagovali...JE TO ZHORŠENÍ ZACHÁZENÍ S LIDMI, STŘEDNÍ VRSTVY KTEŘÍ TVOŘÍ HODNOTU A také většinu národa!
    Nedávno mi přátelé ze Slovenska řekli: "Urobili stě si capa zelinárom!"

  • 18. 7. 2017 11:56

    adviser (neregistrovaný)

    Možná by bylo jednodušší nesekat dluhy a platit včas. Potom není nutné se chodit ptát na splátkový kalendář a čertit se na FÚ.

  • 13. 7. 2017 10:57

    Ilča (neregistrovaný)

    Jak může podnikatel ojebat stát? Není to spíše naopak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).