Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku EET pouze pro plátce DPH? Vláda zřejmě rozhodne už příští středu od až naprší a uschne - Český národ je národ Švejků a šašků. Porád...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2018 9:23

    až naprší a uschne (neregistrovaný)

    Český národ je národ Švejků a šašků. Porád jen hledání kompromisů, namísto zásadového a nesmlouvaného postoje. Už i bojovník Bábek chce vyjednávat se Schillerovou o kompromisech, namísto aby požadovali zrušení tohoto šmír estébé zákona. Všichni vyměkli a jen se snaží lavírovat. Ostatně nic jiného tento národ lépe necharakterizuje než to, že pevný postoj tu módou není a je třeba smlouvat, lavírovat a doprošovat se. Prostě typický měch - čech. Nikdo nepřišel s tím, že by stát měl zakročit proti mezinárodní optimalizaci - matka -dcera, která každý rok stojí daňového poplatníka taktka půl bilionu a kde kdyby chrabrá finanční správa namísto honění stokorun po hospodách v rámci EET dokázala stáhnout aspoň deset procent, by šaškárna s EET a kontrolním hlášením nebyla už v podstatě zapotřebí. Navíc omezit EET na podnikatele s obratem do 1 milionu Kč je sice na první pohled hezké, ale zase je antisystémové, protože přináší další výjimku. Výjimka plodí výjimku a výsledkem je pak nepřehledný, složitý a hlavně nepředvídatelný právní systém.

  • 22. 1. 2018 15:04

    PPP (neregistrovaný)

    Jenže na "mezinárodní optimalizaci" stojí celý (nejen) západní svět.

  • 22. 1. 2018 16:11

    nevrlý Tonda (neregistrovaný)

    Celý vyspělý západní svět ale nedělá opičárny s EET a neříká přitom ještě navíc, že narovnává podnikatelské prostředí. Navíc nejvíc peněz v rámci přepočtu je vyváděno takto z české gubernie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).