Hlavní navigace

Hombre del Mundo - restaurace, kde je personál opravdovým kreditem

16. 1. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 457853
Na své pouti se Gurmán vydal do horkého Mexika mezi kaktusy, chilli a rajčata. Cestovat jsme však nemuseli daleko. Našli jsme ho přímo v centru Prahy.

Spojené státy mexické leží v Severní Americe. Na severu hraničí s USA, na jihu s Guatemalou a Belize. Svou polohou se nachází v subtropickém pásu, což Mexiku předurčuje charakteristický kaktus. Ten se také nachází na státní vlajce, kde na něm stojí orel držící v zobáku zeleného hada. Zelený, bílý a červený pruh má na vlajce symbolizovat nezávislost, čistotu náboženství a jednotu spojení míšenecké, indiánské a španělské krve. Mezi další typické znaky patří i chilli, což jsme ostatně v tomto díle Gurmána pocítili na vlastní kůži.

Restaurace: Hombre del Mundo
Lokace: Nádražní 29/21, Praha 5
Typ: mexická restaurace
Gurmán - Mexická 1

Foto: Archiv restaurace

Mexicano Restaurant Hombre del Mundo svým hostům dokáže připravit pravé a velmi chutné speciality mexické kuchyně. Leží téměř v centru Prahy u zastávky metra Anděl. O kvalitě služeb, které se hostům dostane, vypovídá i udělený certifikát Hombre. Pokud nejste znalcem mexické kuchyně a nemáte jasnou představu o tom, co si chcete objednat, pravděpodobně budete mít chvíli problém s rozhodováním. K servírování restaurace totiž nabízí tacos, fajitas, enchiladas, qusadillas, burritos, grilovaná masa, vegetariánská jídla, saláty a samozřejmě také dezerty. Po příchodu do restaurace dostanete na stůl bílý a tmavý chléb s výborným bylinkovým máslem.

Objednávka

  • Caprese – buffalo (studený předrkm) – 165 Kč
  • Nachos de espinaca con Carne de pollo y queso (teplý předkrm) – 149 Kč
  • 150 g Sarten „Hombre“ – 274 Kč
  • 150 g Quesadillas con pollo – 215 Kč
  • 0,25 l perlivá voda – 33 Kč
Gurmán - Mexická 3

Foto: Archiv restaurace

Jako první přišel na řadu předkrm. Jsem sýrový milovník s vášní Monty Jacka z Rychlé roty, pokud ještě na tento dětský seriál z dílny Walta Disneye pamatujete. Proto jsem zvolila Caprese – buffalo, což je originální bůvolí mozzarella se sherry rajčátky a rukolou, přelitá olivovým olejem a posypaná bazalkou. Díky své náruživosti už jsem přišla do styku s více druhy mozzarelly, tato měla opravdu výbornou chuť. Rukola v předkrmu navíc působí velice svěže.

Gurmán - Mexická 5

Můj společník zvolil teplý předkrm Nachos de espinaca con Carne de pollo y questo. Pod krkolomným názvem se skrývají nachos chips se špenátem, kuřecím masem a česnekem, zalité smetanou a zapečené s čedarem. Předkrm se podává na pánvi a svou vůní nás již předem ujišťoval o dobře zvoleném výběru. Plná a výrazná chuť, která vznikla chytrou kombinací skvělých pochutin, si ihned získala mé chuťové pohárky. Na otázku, jak by můj společník jídlo komentoval, pouze spokojeně chrochtl. Myslím, že právě toto chuť přesně vystihuje.

Gurmán - Mexická 4

Jelikož jsem na teplý předkrm nemohla zapomenout, jako hlavní jídlo jsem zvolila tzv. pánev – Sarten „Hombre“, která obsahuje restované brambory s kuřecím, vepřovým a hovězím masem, špenát a anglickou slaninu, česnek, kukuřici, smetanu a enchiladas koření, po němž mě ještě drahnou dobu pálila ústa. Tato božská kombinace pak byla zapečena s čedarem. Vybrala jsem si opravdu dobře. Jídlo bylo skvělé a já se velice přejedla. Moje touha po chuti, kterou jsem zakusila u předkrmu, však byla ukojena. Tato dvě jídla jsou si totiž dost podobná.

Gurmán - Mexická 6

Spolustrávník si z jídelního lístku objednal Quesadillas con pollo. Jídlo tvoří tortilla plněná čedarem, kuřecím masem, anglickou slaninou, špenátem a kukuřicí a je pečené na tzv. tálu. V první chvíli, kdy byly naše chutě rozdrážděné jídlem z pánve, se nám tento chod zdál poněkud mdlý. Po vícero soustech mě však společník ujistil, že první dojem je pryč a jídlo nakonec také pochválil. Tortilla byla křehká a křupavá, maso pěkně měkké. K pokrmu se zde podávají tři druhy omáček. Jedna je z kysané smetany, druhá krom jiného obsahuje výrazné mleté chilli papričky a v poslední převažuje strouhaná okurka.

Gurmán - Mexická 7

Jakou preferujete kuchyni?

Obsluha a interiér

Právě obsluha dotvořila v této restauraci ten správný a příjemný dojem, který jsme si z návštěvy odnášeli. Zde jsme se přesvědčili, jak velkým kreditem může pro restauraci být. Číšníci byli milí. To je celkem běžné, ačkoli to není pravidlem. Z tohoto personálu však bylo cítit, že jsou jejich úsměvy myšleny upřímně a neskrývá se za nimi strojená povinnost. O hosta se zajímají a dělají maximum, aby se při jídle cítil dobře. Naše přání byla plněna velice rychle, na nic jsme příliš dlouho nečekali. Interiér je esteticky a stylově vyzdoben, atmosféru podbarvuje tišší hudba. Restaurace má velká prosklená okna, což je sice velký služebník v dotvoření celkového vzhledu, v zimním období však od nich táhne studený vzduch a člověk je se svou krmí tak trošku „ve výloze“.

skoleni_15_4

Gurmán - Mexická 2

Služby

Restaurace je otevřena po celý týden od 11. hodiny dopolední do půlnoci. Před návštěvou doporučuji stůl zarezervovat. Na přání personál zajistí pořádání soukromých oslav, svatebních hostin, rautů a firemních akcí. Pro uzavřené společnosti je možné využít samostatný prostor o kapacitě zhruba 50 míst. Jak jsem již zmínila, další výhodou restaurace je i velmi dobrá dostupnost přímo u zastávky metra trasy B. V létě je v provozu také venkovní terasa.

Hodnocení

Protentokrát musel Gurmán z kapacitních důvodů objemu žaludku vypustit dezert navzdory tomu, že nabídka je zde pestrá a velice zajímavá. Přesto jsme se díky kulinářskému umění místních kuchařů necítili nijak ošizeni. Porce se zde podávají velké a vybrat se dá i levnější jídlo, které nijak výrazně nezatíží peněženku. Restaurace nabízí velkou nabídku jídel, která tak uspokojí mnoho náruživých žaludků. Personál zde nemá chybu – byl tím nejpříjemnějším, se kterým jsem se na svých cestách s Gurmánem setkala. Nemám co bych vytkla. Uděluji proto restauraci Hombre del Mundo všech pět hvězdiček.

Gurmán - hodnocení 5

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).