Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jakou výši pojistného by měl hradit, aby na nemocenské nepobíral almužnu? od Ram - Aneb je to tak složité a nevýhodné, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2018 21:40

    Ram (neregistrovaný)

    Aneb je to tak složité a nevýhodné, že se na to skoro každý OSVČ z vysoka...

  • 20. 10. 2018 12:19

    nikdo (neregistrovaný)

    není to vůbec složité, stačí zvednout telefon a zeptat se na příslušné OSSZ, kolik lze platit, každý podnikatel snad mobil má, a ví tel. číslo, ne ?

  • 20. 10. 2018 14:53

    vera (neregistrovaný)

    Není to složité. Nemocenské je pojištění jako každé jiné. Většina OSVČ si nemocenské pojištění neplatí. Ale stane se, že OSVČ vážně onemocní nebo má úraz. A pak je bez prostředků. I když zákon o sociálním pojištění a zdravotním pojištění platí už od roku 1992, stále si mnoho lidí plete nemocenské pojištění se zdravotním pojištěním. Věřte mi, že znám hodně OSVČ, kteří "přece nebudu platit na nemocenskou, MNĚ se nic nemůže stát", a pak se stalo. A pak se divili.

  • 22. 10. 2018 2:05

    * (neregistrovaný)

    Pro živnostníka je asi 1000x lepší, když si domluví pojištění s pojišťovnou a ne se státem. Nebude muset řešit každý rok nějaké spodní a horní limity, automatické rušení při opoždění plateb a jiné výmysly státu, jak udělat pojištění příští rok ještě vyčůranější. Prostě si jen dohodne, kolik chce platit on, jestli měsíčně nebo jinak často a kolik a od kterého dne nemoci mu zaplatí pojišťovna. A tak to bude, dokud se spolu nedohodnou jinak.
    Státní pojištění má význam leda tak pro lidi už trochu nemocné, kterým by komerční pojišťovna dala nějaké výluky, nebo pro budoucí maminy. Ale ty zase musí plánovat mimčo hooodně dopředu.

  • 22. 10. 2018 12:58

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Takto jsem si kdysi domluvil pojištění s AVIVA, dnes součást Metlife. A dostal jsem se po několika letech placení pojištění do vážné zdravotní situace. Jak myslíte, že to dopadlo? Nedostal jsem ani korunu, ačkoli má zdravotní situace byla to, co jsem si pojistil a nebyla ve výlukách. Namísto toho milá Aviva zpětně zneplatnila pojištění od začátku, protože jsem prý nepravdivě uvedl zdravotní stav.

    Kdyby byl člověk zdravý, nejspíše by po několika letech soudů oholil Avivu až na kost, protože Aviva lhala až se jí za ušima prášilo.

    Nicméně byl jsem v situaci, kdy jsem byl rád, že žiji. Nebyl jsem zdravotně schopen chodit po soudech, šlo mi o to, jestli budu žít a jak.

    Takže od té doby vím, že soukromé pojištění je jeden velký podvod. Pojišťovna se zkusí vyhnout placení hned, jak bude mít vyplatit větší částku. Jinak řečeno, soukromé pojištění je jedna velká iluze. Ty pojišťovny vám nechtějí nic vyplatit.

    Zlaté státní pojištění!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).