Hlavní navigace

Kubánskou restauraci hledejte hned u Staroměstské

14. 2. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Navštívili jsme La Bodeguita Del Medio. Kubánský bar a music restaurant v centru Prahy, který v době oběda nabízí sice poklidné prostředí, ale v peněžence zanechá pořádný průvan.

Kubánský cocktail bar a music restaurant La Bodeguita Del Medio hledejte přímo v centru Prahy. Je výborně dostupný MHD, za to s parkováním je to už horší. Gurmán tentokrát zkusil vyrazit v početnější sestavě, aby měl šanci otestovat více druhů jídel. Od jídelního lístku jsme však očekávali více a některé pokrmy nebyly až tak výjimečné, jak jsme původně mysleli.

Kubánský cocktail bar a music restaurant: La Bodeguita Del Medio
Lokace: Kaprova 5, Praha 1 (poblíž linky A Staroměstská)
Typ: Latinskoamerická – kreolská, mezinárodní a zvěřinová kuchyně
WWW: http://www.bo­deguita.cz/
Sítě: Fanouškovská stránka na Facebooku

Jak se tam dostanete?


Zvětšit mapu

Pro obchodní jednání, pro příjemný a klidný oběd, ale také pro skvělou zábavu v originálním prostředí, pro to vše je určena La Bodeguita Del Medio. Kubánský cocktail bar a music restaurant, který se těší obrovské popularitě především kvůli svým hudebním večerům.

La Bodequita - hudba

Večery jsou tu naprosto úžasné. Hraje příjemná hudba, je zde doprovodný program a zájem o ně je tak velký, že nemáte šanci projít uličkou, aniž byste nechtíce do někoho strčili, pochvalovala si zdejší zábavu podnikatelka Zuzana Böhmová, která v době našeho testu zašla do kubánské restaurace na rodinný oběd.

Gurmán však přišel otestovat především jídelní lístek, jehož obsah byl bezpochyby velmi originální. Většina hlavních jídel je servírována včetně příloh, což běžnému strávníkovi sice může pomoci ve výběru, zároveň ho to však a priori omezuje.

Objednali jsme si

Nápoje:

  • Cappuccino crema (59 Kč)
  • Canada dry (55 Kč)
  • 3× Aquilla (55 Kč)
  • Buenas Tardes (69 Kč)

Předkrmy:

  • Cibulačka podávaná s krutónem v krustě ze sýru Gruyere (250ml/85,–)
  • Kuřecí paličky pečené s marinádou sweet and chilli (300g/148,–)

Hlavní jídlo:

  • Tygří krevety se salsou z manga a chilli s kokosovou pěnou, salátkem a pečenou bagetou (6ks/368,–)
  • Filety z mořského vlka s bylinkovou pikantní krustou s ořechy, podávané na čerstvých fazolkách a špenátových listech přelévaný česnekovým máslem, bramborová kaše (2ks/320,–)
  • Biftek ze svíčkové s fazolkami na slanině, pepřovou omáčkou a nokem z máslového bramborového pyré (250g/395,–)
  • Vepřová panenka podávaná na hříbkovém ragout, gratinované smetanové brambory (200g/255,–)
  • Domácí pappardelle s omáčkou z modrého sýra (180,–)

Dezerty:

  • Čokoládové fondue s míchaným čerstvým ovocem (280g/170,–)
  • Čokoládový dort z Valrhony s vanilkovým mascarpone a jahodami (60g/185,–)
La Bodequita - maso

Předkrmy nás při jejich servírování na první pohled nadchly. Kuřecí paličky prakticky zmizely okamžitě, zasloužily by si však důkladnější propečení. Cibulačka vypadala velmi delikátně, jenže při odkrojení sýrové krusty bylo znát, že polévka obsahuje více chleba a cibule než samotné polévky. Hlavní jídlo bylo rozmanité, pouze část z objednávky splnila očekávání. Tygří krevety byly prakticky bez chuti, bifteku by stejně jako kuřecím paličkám prospěl při přípravě o tři minutky delší čas a těstoviny byly sice chutné, ničím se ale nevymykaly. Vepřová panenka a filety byly naopak více než standardem. Jídlo lahodilo oku i chuťovým pohárkům.

La Bodequita - dezerty

Z dezertů jsme byli nadšeni nejvíce z čokoládového dortu. Jeho chuť byla naprosto delikátní, ale kazilo ji uvědomění, že jeho cena je necelých dvě stě korun. Čokoládové fondue bylo sice chutné, nicméně čokoláda byla natolik řídká, že jsme pokapali nejen celý stůl, ale také sebe. I tak můžeme s klidným svědomím říci, že při obědě budete v La Bodeguita Del Medio spokojeni.

La Bodequita - interiér

Navíc máte záruku, že v době víkendového oběda zde nenarazíte na přeplněné stoly. Důvodem mohou být vyšší ceny a také fakt, že tento bar žije především v noci. V době denní je proto ideální pro jednání s obchodním partnerem, kterého jistě mile překvapí kubánská atmosféra, která dýchá prakticky z každého rohu.

Vyzkoušeno: Co může restaurace nabídnout podnikatelům

Parkování: Zaparkovat auto přímo u restaurace je především o štěstí nebo o pokutu.
Kouření: Kubánská restaurace je především o kouření, i přesto zde naleznete nekuřácký koutek.
Obchodní schůzky: Ideální v době oběda, kdy není restaurace přeplněna. I přesto obsluha doporučuje rezervaci předem.

Stěžovat jsme si nemohli ani na obsluhu, byla velmi profesionální a vstřícná. Při uvítání nás zavedla do nekuřáckého prostoru, jehož část se nacházela v patře. Pod ním byl dětský koutek se zakrslými králíčky, kteří měli volný výběh. Nebojte se proto do této restaurace v průběhu dne zajít i s dětmi, bude o ně dobře postaráno.

Jediný negativní stín, který na nás dolehl v rámci prostředí, bylo právě nekuřácké patro, které bylo poměrně dost stísněné a navíc bylo evidentní, že v hůře dostupných místech se personál příliš nestará o úklid. Místy jsou vidět i dost silné vrstvy prachu a špíny, které jsou zřejmě důsledkem bujarých nočních oslav.

Daně x

Galerie na Facebooku

La Bodequita (galerie)

Hodnocení

La Bodeguita Del Medio je určitě velmi originální restaurace s nabídkou skvělé zábavy i rozmanitého jídla. Nadchne vás samotné prostředí, příjemná obsluha a výběr z jídelního lístku. Negativní šrám ve vás zanechají ceny některých pokrmů, které jsou ve vztahu ke své kvalitě přemrštěné. I tak návštěvy nebudete litovat a odnesete si příjemný zážitek. Udělujeme proto čtyři hvězdičky.

Gurmán - hodnocení 4

Čtyři hvězdičky – v rámci hodnocení se jedná o nadstandardní zisk hvězdiček. Vyjadřuje, že ačkoliv je sledovaná restaurace/kavárna ve své kategorii na nadstandardní úrovni, je u ní stále zjevný potenciál ke zlepšení, hodnotitelé zaznamenali drobné, ačkoliv nijak závažné, nedostatky.

Náhled jídelního lístku


Pozn. Ze dne 14. 2. 2010

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).