Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Měli dluhy na daních, berňák zakročil. Přišli o svá auta, kamna i krby od Luděk - Dobře jim tak...........

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2018 10:29

    Šťoural (neregistrovaný)

    Ano, tohle je dost častý názor lidí, kteří nemají ani potuchy o tom, kolik administrativy a nejrůznějších povinností provází podnikání. Dneska už všechny tyto povinnosti ani reáně splnit nelze, to by firma musela mít samostatné právní oddělení na řešení úředních blbin. Tak třeba máte ve firmě označení únikových východů příslušnou tabulkou, visí na viditelném místě požární a poplachové směrnice, evakuační plán, kde máte umístěn hasící přístroj a nemá ještě po platnosti, provedli jste školení BOZP a GDPR zaměstnanců, jak řešíte firemní odpady (nelze je ukládat do kontejnerů na komunální odpad), odpovídá pracoviště zaměstnanců stanoveným hygientickým normám (tyto určují plochu na člověka, osvětlení, výměnu vzduchu, teplotu, hlučnost...), provedli jste kategoriazci prací všech zaměstnanců, používáte pouze certifikované osobní ochranné pomůcky, je ve firmě lékárnička s neprošlým vybavením, má vaše firma smlouvu s lékařem o zajištění pracovnělékařských služeb, máte v pořádku směrnici o cestovních náhradách, ... A nejde přitom jen o české zákony s bezpočtem novelizací, ale v rámci EU pro nás automaticky platí další záplava nenápadných povinností vyplývajících přímo z unijních norem, o nichž většina firem, natožpak lběžných lidí ani netuší. Tak co, pořád si myslíte, že ten kdo nesplní nějakou pošahanou úřední povinnost má být příkladně potrestán?

  • 8. 6. 2018 12:42

    paad

    Přesně tak. Ba co hůř, každý z úředníků má na starosti jen ty svoje tabulky, což by se naučila i cvičená opice. Podnikatel - živnostník se musí orientovat ve všem, nebo tedy měl by. Na dotaz proč to tak má být, úředník často odpoví "protože to je v zákoně (předpisu, směrnici, metodickém pokynu..) ale vlastně nechápe smysl a už vůbec ne jaká to je komplikace pro každodenní provoz firmy.
    Každý kdo vyleze ze školy by měl na dva roky dostat živnostenský list s povinností sám sebe uživit. Když to nedokáže, pak se teprve může nechat zaměstnat ale to už bude muset držet hubu.

  • 15. 6. 2018 16:16

    PPP (neregistrovaný)

    pro začátek bych zavedl povinné přečtení článku, ke kterému diskutuji a diskutovat k tématu. Dlužili na daních, zabavili majetek, který vydražili a z vydražených peněz zaplatili pohledávky. Když tobě někdo bude dlužit, tak mu to určitě taky nepromineš.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).