Hlavní navigace

Názory k článku Neproplacené faktury posílají firmy ke dnu, platební morálka už se ale zlepšuje

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2015 13:18

    KK (neregistrovaný)

    Nerozumim tomu, proc dolovani faktury ktera je po splatnosti (a zda se, ze nikdy uhrazena nebude) je tak narocne a komplikovane, ze ve finale vzniknou jeste dalsi naklady dodavateli.
    Pokud ma odberatel dodane zbozi nebo sluzbu (a objednavka byla nad 5000 Kc), pak se prece jedna o kradez, no ne? Sup na Policii, tam ukazu objednavku, vypis z uctu a hotovka.

  • 23. 7. 2015 17:47

    Luk (neregistrovaný)


    Pokud ma odberatel dodane zbozi nebo sluzbu (a objednavka byla nad 5000 Kc), pak se prece jedna o kradez, no ne? Sup na Policii, tam ukazu objednavku, vypis z uctu a hotovka.

    Ono to tak jednoduché není. Může totiž nastat více situací, například:

    1) Odběratel si objednal už s tím, že nemá v úmyslu zaplatit. Tam není co řešit, to je podvod a trestá se to (resp. mělo by se, podle zákona).

    2) Odběratel si objednal s tím, že má v úmyslu zaplatit, ale předem neměl zajištěné peníze a spoléhal na to, že to "nějak udělá". Tohle je za určitých podmínek trestné (TČ způsobení úpadku), ale většinou se to netrestá.

    3) Odběratel si objednal s tím, že má v úmyslu zaplatit a peníze zajištěné měl, ale nastala okolnost, která mu to zhatila (např. nepřišla očekávaná platba). Tohle trestné není a přímo LZPS trestnost zakazuje (nelze trestat za neschopnost dostát svému závazku).

    4) Odběratel si objednal s tím, že má v úmyslu zaplatit, peníze zajištěné má, ale zaplatit nechce. Například rozporuje dodané množství, kvalitu apod., případně nějaké administrativní věci. Tohle obecně trestné není, může být například různý názor obou stran na kvalitu. Trestné by to bylo jen v případě, že odběratel úmyslně uvádí dodavatel v omyl (to je podvod jako v případě 1).

    5) Odběratel tvrdí, že si nic neobjednal a že někdo neoprávněně objednal jeho jménem. Takové případy se skutečně stávají, dělají to třeba vyhození zaměstnanci jako pomstu. Řešení takových případů nebývá snadné, může tam vyplynout trestnost něčího konání, ale je potřeba hodnotit všechny okolnosti případu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).