Hlavní navigace

Od 3. května by se nakonec mohly otevřít nejen obchody, ale i kadeřnictví

22. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Pokud to epidemiologická situace dovolí, chystá se mnohem větší povolení šroubů. Od pondělí 3. května by se mohla otevřít také kadeřnictví.

Původně se s otevřením vybraných služeb počítalo mnohem později, dnes ale vláda rozhodla, že pokud se situace bude dál vyvíjet jako doposud, mohla by se kadeřnictví otevřít společně s ostatními obchody. 

Plán rozvolnění právě dnes řešila vláda. Nechtěli bychom to uspěchat. Určitě uděláme plán na první polovinu května, který má už základní obrysy, co se týče jednotlivých kategorií. Také připravujeme další kroky, které zveřejníme hned, jak získáme všechna konsenzuální stanoviska, vysvětloval původní záměr ministr zdravotnictví Petr Arenberger

Jak ale dnes potvrdil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, situace se změnila. Pokud bude pokračovat příznivý trend vývoje epidemie, 3. 5. uvolňujeme zbytek obchodů, trhů a v přísném hygienickém režimu vybrané služby, spojené s péčí o tělo, péčí o zvířata nebo lázeňskou zdravotní péčí. Současně pokračuje postupné uvolňování školek a škol. Právě přijato na vládě, uvedl na svém twitterovém profilu. 

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).