Hlavní navigace

MPO vyyhlásilo nové programy podpory podnikání

2. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S příchodem nového roku se v rámci Operačního programu Podnikání a inovace otevírají další příležitosti podpory podnikatelských aktivit. Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes vyhlásilo další kolo výzev, tentokrát pro programy Školící střediska, ICT a strategické služby, Nemovitosti, Inovace a Potenciál.

Program Školící střediska je zaměřen na investice do infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů v podnicích a také v institucích, které poskytují služby pro podnikatelské subjekty v oblasti dalšího profesního vzdělávání. Dotace v rámci programu ICT a strategické služby budou směřovat firmám, které vyvíjejí a nabízejí nové softwarové produkty a řešení nebo provádí návrh a implementaci nových softwarových aplikací.

Program nemovitosti je zaměřen na podporu vzniku a rozvoje podnikatelských nemovitostí a související infrastruktury, a to včetně kontaminovaných ploch a v zanedbaných objektech, tzv. brownfields. Cílem programu Inovace je stimulovat a zvýšit inovační aktivitu malých a středních podniků, ale i velkých podniků v oblasti výroby i služeb. Program Potenciál je zaměřený na posílení vývojových kapacit podniků (zejména malých a středních firem) a posílení spolupráce podniků s výzkumnými a vývojovými institucemi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).