Hlavní navigace

Podnikatelé mohou získat dotaci 500 milionů korun na nemovitosti

3. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čeští podnikatelé mají mmožnost přihlásit se do nového programu Nemovitosti a rozdělit si dvě miliardy korun. Na jeden projekt mohou podnikatelé získat až 500 milionů korun. Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest zahájila tento týden příjem žádostí o dotace z programu.

Účelem programu Nemovitosti je iniciovat vznik a rozvoj podnikatelských nemovitostí včetně související infrastruktury a přispět tak ke vzniku funkčního trhu s tímto typem nemovitostí v České republice. Podporu lze získat na přípravu podnikatelských zón, technologických center, na rekonstrukci staveb a částečně i na výstavbu nájemních objektů v sektoru zpracovatelského průmyslu, vypočítává Alexandra Rudyšarová,pověřená řízením agentury CzechInvest.

Program je zaměřen na podporu projektů realizovaných ve všech hlavních fázích životního cyklu nemovitosti, tj. projektů přípravy, výstavby, rozvoje i regenerace nemovitostí, přičemž důraz je kladen zejména na rekonstrukci nemovitostí. Podporu lze získat i na uhrazení části kupní ceny a odstranění nevyužitelných staveb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).