Hlavní navigace

Škodovka otevřela nové technologické centrum. Má jí pomoci překlenout krizi

16. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Škoda Auto otevřela nové technologické centrum, které má posílit její pozici v rámci celého koncernu. Díky tomu vzniklo tři sta nových pracovních míst pro kvalifikované specialisty. Celková plocha pracovišť technického vývoje se tak zvýšila zhruba o sedmdesát procent.

Společnost Škoda Auto otevřela nové technologické centrum. Chce tak posílit svou pozici v rámci celého koncernu, zejména v oblasti technologického vývoje. Díky investici ve výši 45 milionů eur vzniklo 300 nových pracovních míst, určených především pro kvalifikované specialisty. Od roku 1996 do druhé poloviny letošního roku se tak počet odborných zaměstnanců zvýšil o 638 odborných pracovníků.

Díky centru se také zvýšila celková plocha technických pracovišť zhruba o 70 %. Technické vysoké školství v České republice je líhní vysoce kvalitních odborníků, jejichž vědomosti a schopnosti jsou na nejvyšší světové úrovni. Je proto logické, že usilujeme o posílení pozice Škoda Auto jako expertního centra, které se bude aktivně podílet na celosvětovém vývoji automobilů v rámci koncernu Volkswagen, uvedl Martin Winterkorn, předseda představenstva Volkswagen AG.

" Nové Technologické centrum Škoda Auto má klíčovou funkci pro na praxi orientovanou podporu vědy a výzkumu v České republice. Moderní analytická a testovací zařízení v Technologickém centrum poskytují velký potenciál pro budoucí diplomové a promoční práce a jsou tak ideálním doplňkem ke studiu. Budoucnost Škody Auto v Mladé Boleslavi se tak nyní opírá o výrobní zařízení i o vlastní vývojové centrum na vysoké technologické úrovni,"doplnil Reinhard Jung, předseda představenstva Škoda Auto.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).