Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tomio Okamura: Oproti třetímu světu strašně plýtváme. To je doslova prasárna od já - "Euroameričan ... . Vyplýtvá až stonásobné množství papíru...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2011 7:23

    (neregistrovaný)
    "Euroameričan ... . Vyplýtvá až stonásobné množství papíru ... oproti obyvatelům třetího světa."

    No pochopitelně že ten kdo umí číst a psát, má oproti analfabetovi větší spotřebu papíru. To jsou zase statistiky...
  • 17. 8. 2011 9:51

    anonym (neregistrovaný)
    Bože, vy jste komik. Kolik papíru vy sám denně popíšete? Jestli procento své celkové spotřeby, tak smekám.
  • 17. 8. 2011 14:54

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Já se důsledně ohrazuji abych byl z tohoto viněn.

    Opravdu nemohu za to, že u schránek našeho domu se kupí desítky a stovky kilogramů reklamních letáků měsíčně. Já o ně nestojím a roznašeči už také víceméně rezignovali na jejich roznášení, prostě mrsknou s balíkem, několik lidí si to vezme a přes 90% papíru jde rovnou do koše.

    Stejně tak protestuji proti tomu, že si banka, mobilní operátoři i pojišťovna i další dělají z výpisů účtů dělají reklamní médium a přidají 4× tolik papírů s reklamami.

    Nečtu noviny, časopisy, protože slovní fekálovité emise číst nemusím ani za to platit. Ale i kdyby, kolik procent těchto jsou reklamní stránky a kolik to dělá papíru?

    Já důrazně protestuji proti Okamurovi, aby mě nevinil. Ať pěkně seriózně odečtete spotřebu papíru reklamními firmami, kterou nemohu ovlivnit a ani o ní nestojím a pak nechť ukáže zač je toho loket. Já budu jedině pro pokud se reklama omezí zákonem na zlomeček hodnoty, třeba na milióntinu.

    Stejně tak nechť odečte spotřebu papíru na hovadiny jako třeba tisk vyhlášek EU, nebo propagačních EU materiálů, které stejně čte jen mizivé promile lidí.

    Já opravdu nejsem žádné prase, které spotřebovává papír v tunách denně. Tímto obviněním mě Okamura opravdu naštval. Já reklamní letáky ani zbytečné okecávací úřední paskvily netisknu. Do této chvíle jsem si myslel, že Okamura je rozumný člověk. Beru to jako momentální jeho slabou chvilku.

    ---

    Stejně tak jídlo se vyhazuje mimo jiné také proto, že to co se prodává pod názvem „potraviny“ je v zásadě nebezpečný odpad, který by člověk z minulého, nebo předminulého století – hrdě nedal ani do své latríny natož aby je snědl.

    Zde ovšem zapomněl pan Okamura se zmínit, že jsme takoví grandi, že necháváme plýtvat sílu polí a přírody na pěstování biopalivových potravin a že pak je prostě jednoduše spálíme. Že se tím ničí motory a vysává síla půdy, navíc zdražují potraviny i pro celý svět – takže díky tomu pár miliónů lidí zařvalo hlady a odebralo se k Manitúovi – to ani slovo.
  • 19. 8. 2011 12:42

    Rob (neregistrovaný)
    Nechapu, proti cemu se ohrazujete, kdyz to pojem "euroamerican" byl minen obecne. A jeste se ohrazujete "dusledne".
    Skoda, ze ze sebe tim ohrazovanim delate hlupaka uz na zacatku prispevku, ktery jinak celkem vhodne poukazuje na plytvani papirem - tim Okamurovo tvrzeni podporujete.
  • 19. 8. 2011 13:10

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Škoda, že Váš příspvěk je plný osobního útoku, ale skutečných věcných argumentů v něm je pomálu.

    To nadávání do hlupáků je příznak nezralé osoby. Zralá osoba dokáže reagovat bez nadávání do hlupáků druhým, ale nebylo Vám dáno. Holt je třeba na to brát ohled.

    Okamurovo článek je patrně jeho nejslabší článek co kdy vůbec napsal. Nic moc. Neshoduji se na tom jen já, ale máte tu i další stejné názor.

    Navíc, kdybyste uměl číst (doporučuji si zaplatit kurz chápání čteného textu), tak byste pochopil, že reaguji na Okamuru a také na příspěvek nade mnou. Chápu, že u osoby zaměřené zejména na nadávání druhým na hlupáků už se nedostává sil, času a mozkových schopností pochopit smysl i kontext textu – ale nemusel byste své slabé schopnosti dávat tak okatě najevo.
  • 6. 9. 2011 15:11

    jj (neregistrovaný)
    +1
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).