Hlavní navigace

Vydavatel Hospodářských novin koupil Volný.cz

13. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Economia koupila od společnosti VOLNÝ, a.s. portál Volný.cz. Rozšíří si tak portfolio svých online titulů. Cenu, za kterou Economia portál Volný.cz získala, ani jedna ze společností nezveřejnila.

Záměrem nového provozovatele bude přeměnit Volný.cz na hlavní informační server pro malé firmy a drobné podnikatele. Cílové skupině chce Economia nabízet informace servisního typu důležité nejen pro podnikání. Portál Volny.cz míří na stejnou cílovou skupinu jako hlavní tituly našeho vydavatelství. Jsem přesvědčená, že koupě portálu Volny.cz je krok správným směrem, který ve spojení s našimi stávajícími tituly brzy přinese požadovaný synergický efekt, komentovala akvizici Andrea Tomšů, ředitelka divize Nová média společnosti Economia.

Economia, a.s., je vydavatelství ekonomických a odborných periodik. Kromě deníku Hospodářské noviny vydává týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media, Obchodní věstník a dalších 17 odborných titulů. Provozuje přibližně 20 internetových stránek včetně zpravodajského portálu iHNed.cz.

Volný.cz měl v měsíci červnu 2010 podle statistik NetMonitoru celkem 273 228 reálných uživatelů (RUest), z toho 171 411 reálných návštěv bylo kvůli službě Volný mail. Ten by měl na serveru podle nového provozovatele i nadále zůstat včetně všech jeho souvisejících služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).