Hlavní navigace

Názory k článku Zvládne si vést sám podnikatel účetnictví?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2008 12:41

    Jaromir
    Podnikatel si rozhodně vést účetnictví zvládne :).

    Prvních "pár" let si vezme účetního, a pak zjistí, že vlastně na tom nic není a stejně se na zákony musí dívat sám.

    Já jsem typ podnikatele, který má rád ve všem přehled. Každý den v roce vím na halíř, jak si na tom stojím. Nejsem styl podnikatele, který předá účetnímu v únoru krabici "od bot" a třese se, kolik bude platit na daňi a spol. Takže jednoho dne člověk zjistí, že už ho jeho účetní naučil dost (pokud je účetní dobrý) a on ho vlastně nepotřebuje, protože jediné co mu účetní dělá je vyplňování formulářů (vše je už spočteno, takže stačí zajít za úřednicemi a požádat je o pomoc s vyplněním, není si třeba platit účetního) a občasné rady při rozjíždění nových věcí (mnohdy pomůže společná komunita).
  • 18. 8. 2008 12:49

    Jaromir
    "Není ani nezbytné investovat hned zpočátku do speciálního ekonomického SW."

    Přesně tak. Myslím, že tabulkový editor z balíku "www.OpenOffice.org" stačí více než dostatečně. A je zdarma.

    Vše se v něm dá krásně provázat, takže mám spojené jak náklady, tak výdaje a hned vidím, kolik zaplatím na sociálním a zdravotním pojištění a dani (jestli neplatím malé zálohy), jaká jsou me náklady (jestli jsem moc neutrácel :) ), automaticky se mi počítají výše DPH pro vrátky :).

    Je sranda, s jakou tabulkou jsem začínal v 99tém (na papíře), pak ji převedl právě do OpenOffice verze 1.x a jak vypadá nyní v roce 2008, když už jsem i plátce DPH :). Sloupečky tam jen přybývají.

    Ale hlavní je, že je tam jen to, co potřebuji. Nic víc, nic míň a vše je maximálně přehledné, protože si to dělám na mírů.
  • 18. 8. 2008 12:51

    Jana Bohutínská
    Dobrý den, rádi bychom Vám poslali knihu za aktivitu v diskuzích. Posím, pošlete mi svoji poštovní adresu na mail jana.bohutinska@iinfo.cz. Děkuji. JB
  • 28. 10. 2016 12:06

    Dinael

    Když jsem začínal podnikat, tak jsem si zvládal dělat účto sám. Ale po čase už jsem tím ztrácel až moc času a proto jsem na to měl svého externího účetního, který ale, jak jsem po nějaké době zjistil, dělal drobné chyby a nebyl na něj spoleh. Nakonec jsem přešel na účetní firmu, která alespoň ručí svými vlastními prostředky za případné chyby. Je to sice trochu nákladnější, než obyčejný účetní, ale na druhou stranu mám jistotu a nemusím ztrácet čas kontrolováním dat.

    31. 10. 2016 16:47 redakčně upraveno, důvod: nepovolený odkaz
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).