Hlavní navigace

850 000 Kč! Tak vysoká může být pokuta za sázení do zahraničních loterií

7. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Sázet na černém trhu se nevyplácí. A už vůbec ne u zahraničních loterií. Pokud na to úřady přijdou, hráče čeká tučná pokuta. Teď padla první.

Specializovaný finanční úřad uložil za porušení zákazu přeshraničního sázení první vysokou pokutu 850 000 korun, a to fyzické osobě. K prošetření případu dalo podnět Ministerstvo financí. U nelegálních provozovatelů loterií a jiných podobných her totiž není možné sázet ani po internetu. Vzhledem k tomu, že zahraniční sázkové kanceláře nemají od příslušného orgánu uděleno povolení k provozování loterií, jsou právě tito provozovatelé nelegální a sázejícím hrozí vysoká pokuta až do výše 10 milionů korun.

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek.

Jedním z důvodů pro omezení zahraničních sázkových kanceláří je primárně ochrana sázejících mladších 18 let před negativními dopady hraní hazardních her, ale zároveň i ochrana fiskálního zájmu státu na zachování příjmů v oblasti hazardu. Stát takzvaným přeshraničním nelegálním sázením přichází ročně odhadem až o několik miliard. Tomu musíme všemi dostupnými prostředky zabránit, prohlásil ministr financí Andrej Babiš.

Uložená sankce je jen první vlaštovkou zpřísnění přístupu k jakýmkoliv ilegálně podnikajícím subjektům v loterijním prostoru. Ministerstvo financí v současné době pracuje na zcela novém loterijním zákoně, který by měl legalizovat, řádně zdanit a regulovat zahraniční internetové provozovatele, doplnil Ondřej Závodský, náměstek ministra financí. 

Dále čtěte: Online poker bude povolen, hrát a sázet půjde i u zahraničních provozovatelů

Nelegální není jenom sázení u zahraničních provozovatelů bez povolení k provozování loterií, ale také jejich propagace, reklama a podpora prodeje. Ministerstvo financí zveřejnilo přehled provozovatelů působících na internetu legálně, který je k dispozici na jeho webových stránkách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).