Hlavní navigace

9 aplikací pro váš byznys a iPad. Tady jsou naše tipy

14. 11. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Ilustrační obrázek Autor: www.isifa.com
Používáte pro práci svůj tablet? Vyzkoušejte námi doporučované aplikace, které se mohou hodit a ušetřit potřebný pracovní čas.

Vybrali jsme hned 9 aplikací pro iPad, které by se mohly hodit. Přinášíme tip například na aplikaci, která zapovídá tradiční systém tvorby prezentací. Vytváří nový způsob, jak se zbavit slidů a oživit svou prezentaci efektní animací. Vyzkoušejte také aplikaci, díky které si můžete naplánovat svoje pracovní úkoly, pracovní oběd nebo pracovní cestu. 

Čekáte balík? Sledujte jeho pohyb pomocí oficiální poštovní aplikace a poštu také rovnou zkritizujte. A spravujte své stránky na Facebooku jednodušeji. To vše prostřednictvím svého tabletu.

Prezi


Zdroj: Apple iTunes

Prezi je aplikace, která se snaží o revoluci v prezentacích. Při jejich tvorbě se odklání od tvorby klasických slidů. Z vaší prezentace dokáže vytvořit přímo umělecké dílo, které pomocí efektních animací přitáhne jakoukoli pozornost. Připraveno je 15 grafických vzorů, z kterých si uživatel může vybrat. Do prezentací lze vkládat jakýkoli text či obrázek. Systém se sám postará o to, aby výsledná prezentace brala přímo dech. Aplikace je spojena s portálem Prezi.com. V základní bezplatné verzi jsou všechny vaše prezentace přístupné veřejnosti. Pokud některé považujete za příliš citlivé, budete si muset připlatit minimálně 5 dolarů měsíčně.

Aplikace: Prezi, ke stažení zdarma 

Podio


Zdroj: Apple iTunes

Podio je aplikace pro tzv. project management. Vytváříte pracovní úkoly, na kterých můžete spolupracovat s členy svého týmu. Zároveň si můžete vytvořit vlastní firemní aplikaci, která usnadní plnění jednotlivých úkolů. Prostřednictvím aplikace také máte přístup ke svým dokumentům včetně těch, které leží na cloudových službách. Aplikace také umožňuje sociální interakci v publikování statusů, zároveň upozorňuje pomocí tzv. push notifikace v rámci interní komunikace.

Aplikace: Podio, ke stažení zdarma

Česká pošta


Zdroj: Apple iTunes

Při používání aplikace Česká pošta již nemusíte volat na poštu, zda balík dorazil. Můžete ho sledovat pomocí služby Sledovat zásilku. Ta umožňuje při vložení podacího čísla sledovat jednu nebo více zásilek. Podací číslo se vkládá buď ručně, nebo můžete použít vloženou čtečku čárových kódů. V rámci aplikace si navíc můžete udělat pořádek ve všech příchozích balících. Ty můžete pojmenovávat a archivovat. Je možné si tak udělat přehled o tom, jaké balíky odesíláte či přijímáte. Aplikace kromě toho vyhledá poštu či PSČ a umožní tzv. změnu dispozice balíku. U vybraných typů zásilek si můžete zvolit například doručování v průběhu odpoledne, nebo posunutí o jeden den či uložení na jiné ukládací poště. A pokud náhodou se službami České pošty nebudete spokojeni, můžete jí to vytmavit v záložce hodnocení služeb pojmenované jako „Jste s námi spokojeni?“.

Aplikace: Česká pošta, ke stažení zdarma

iKatastr2


Zdroj: Apple iTunes

Appka iKatastr2 navazuje na předchozí úspěšnou první verzi iKatastr. I zde můžete nahlížet do katastru nemovitostí z katastrálních map. Nová verze navíc používá k zobrazení nejen katastrální mapy, ale také mapy pro záplavové zóny a kontaminované oblasti. Podkladové mapy jsou doplněny o letecké a základní mapy od Googlu. V rámci aplikace můžete rychle přepínat mezi jednotlivými typy map a zároveň získat přehledné zobrazení výpisu z katastru nemovitostí. iKatastr2 slibuje rychlejší načítání a pohodlnější ovládání.

Aplikace: iKatastr2, ke stažení zdarma

Dropbox


Zdroj: Apple iTunes

Cloudovou službu není ani zapotřebí představovat, její aplikace pro iPad disponuje plným přístupem ke všem vašim souborů v rámci Dropoboxu. Pokud si ukládáte všechny dokumenty i fotky do Dropboxu, máte k dispozici vždy poslední aktualizovanou verzi jakéhokoli souboru. Aplikace je navíc svázána s obrázky vašeho iPadu a při povolení dokáže všechny nově pořízené obrázky uložené v tabletu automaticky natáhnout do Dropboxu. Ten má podporu u řady aplikací, které zároveň umožňují export hotových například prezentací či dokumentů, které jste vytvářeli na iPadu. Pokud chcete mít k dokumentům přístup i offline, stačí jakýkoli soubor označit hvězdičkou. Tím se soubor stáhne do iPadu a je tak přístupný bez nutnosti internetového připojení.

Aplikace: Dropbox, ke stažení zdarma

Facebook Pages Manager


Zdroj: Apple iTunes

Populární síť Facebook teprve nedávno umožnila, abyste spravovali stránku, aniž byste museli mít povinný osobní účet na této sociální síti. Díky tomu tak můžete správu firemní stránky svěřit i svým kolegům či podřízeným, a to prostřednictvím výhradně jejich pracovní e-mailové adresy. Facebook Pages Manager je určen pouze pro správu vytvořených firemních stránek. Stejně jako v běžné osobní aplikaci Facebooku můžete i zde aktualizovat statusy, vkládat fotky či reagovat na zveřejněné komentáře. Zároveň můžete komunikovat s fanoušky i prostřednictvím zpráv. K dispozici jsou i analýzy výkonu jednotlivých stránek. K aplikaci lze přiřadit jakékoli množství vytvořených stránek, přepínání mezi nimi je velmi jednoduché.

Aplikace: Facebook Pages Manager, ke stažení zdarma

Průzkumy Vyplňto.cz


Zdroj: Apple iTunes

Aplikace Vyplňto.cz je pouze částečnou odnoží své webové verze. Ta slouží pro tvorbu interaktivních výzkumů. Aplikace pro iPad pouze přenese vaše již vytvořené výzkumy a umožní získávat data pro výzkum offline. Jakmile se uživatel připojí zpět k síti, získaná data se automaticky synchronizují a můžete je dále zpracovávat online na webu. Můžete si tak vytvářet například průzkum spokojenosti zákazníků přímo v terénu a později jeho výsledky vyhodnocovat. Aplikace umí označit ty dotazníky, které jste již vyplnili, zároveň dokáže jednotlivé dotazníky i sdílet. Průzkumníkům v terénu navíc umožní publikovat komentáře k zadávanému projektu. 

Aplikace: Průzkumy Vyplňto.cz, ke stažení zdarma

Yelp


Zdroj: Apple iTunes

Aplikace Yelp ulehčí především plánování pracovních obědů. Tato služba, která využívá hodnocení uživatelů, umí při zobrazení konkrétní adresy vyhledat nejbližší restaurace a rovnou zobrazit i konkrétní hodnocení. Zároveň si můžete prohlédnout fotografie, které uživatelé sami pořídili. Aplikace zároveň dokáže vytvořit dopravní pokyny pro to, jak se do restaurace nejrychleji dostat. Využívá k tomu integrované Apple Maps, které zobrazí i mapu ve stále oblíbenějším 3D zobrazení.

Aplikace: Yelp, ke stažení zdarma

Booking.com


Zdroj: Apple iTunes

Aplikace Booking dokáže během chvilky vyhledat a zarezervovat hotel v případě, že odjíždíte na pracovní cestu. Rezervace probíhají online přímo prostřednictvím aplikace. Aplikace je provázána s vaším účtem, který jste vytvořili buď na stránkách Booking.com nebo na iPadu. Aplikace garantuje hledání hotelů až ve 155 zemích světa. Skrze tablet můžete kontaktovat i asistenční službu. Booking.com je lokalizován do češtiny.

Aplikace: Booking.com, ke stažení zdarma

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).