Hlavní navigace

Další podvodný e-shop. Varuje dTest

22. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Před dalším podvodným e-shopem varuje občanské sdružení spotřebitelů TEST. Jedná se o internetový obchod 24levne.cz, který nabízí širokou paletu zboží za atraktivně nízké ceny. Potíž je v tom, že předem zaplacené zboží nedodává a peníze zákazníkům nevrací.

Zpočátku se u tohoto e-shopu objevovaly problémy s tím, že zákazníkům nebyly dodávány doklady a záruční listy, nebo jim portál zaslal zcela jiné zboží, než si objednali, informuje Jan Votočka, právní poradce časopisu dTest. Poradce doplňuje, že v současné době obchod přestal dodávat zboží úplně. Nadále je však nabízí a přijímá platby nic netušících zákazníků.

Postižení zákazníci, kteří zboží e-shopu zaplatí a neobdrží, mají patrně jedinou možnost. Odstoupit od smlouvy a obrátit se na soud s žádostí o vydání platebního rozkazu. Toto je však složitá cesta. Řízení může trvat i několik měsíců a není jisté, zda majitelé e-shopu do té doby nevyvedou získané peníze na nedostupné účty v zahraničí, jako tomu bylo u podobných případů v minulosti.

Časopis dTest již v tomto případě zvažuje podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Obchod je nebezpečný i tím, že nabízí velice širokou paletu zboží a proto reálně hrozí, že svou nabídkou osloví daleko větší množství důvěřivých zákazníků. Proto jsme již vyzvali provozovatele domény, aby adresu www.24levne.cz zablokoval, upozornil závěrem Jan Vodička.

Zákazníci, kteří jsou při nákupu prostřednictvím internetu podvedeni, se mohou obrátit o pomoc na klientskou linku sdružení nebo hledat rady jako postupovat na internetové adrese časopisu dTest.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).