Hlavní navigace

exPRESS: Vládní novelizace, skandál a web No. 1

3. 11. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Tento týden otřásl podnikatelským světem skandál, když oděvní řetěz GAP připustil, že ve své indické továrně zřejmě zaměstnává děti. Naštěstí se všední dny nesly i pozitivnějším směrem, kdy česká vláda udělala pár vstřícných kroků směrem k podnikatelům. Ti už také znají Top firemní web.

Absolutním vítězem WebTop100 se stala Hypoteční banka »

V úterý se konala konference WebTop100, po které následovalo slavnostní vyhlášení 6. ročníku této soutěže. Absolutním vítězem se stala Hypoteční banka a její web: www.hypotecni­banka.cz.

Soutěž, která se pořádá každoročně, má za cíl zhodnotit webové prezentace firem působících v ČR. Společnosti tak mají možnost porovnat své internetové stránky ať už napříč celým internetem, nebo mezi sebou v rámci oboru podnikání. Do soutěže se přihlásilo celkem 158 firem různých velikostí a z různých oborů. Podmínkou bylo, že firma musí podnikat na území ČR. Soutěžilo se v 11 oborových kategoriích, přičemž webové prezentace hodnotilo celkem 40 odborníků. Kompletní výsledky jsou již zveřejněny na stránkách projektu WebTop100.

O konferenci informovala mimo jiné i Česká televize. Příspěvek a diskuzi na toto téma můžete shlédnout na stránce ČT24.

exPRESS - Koleje 01
Firmy
Společnost PriceWaterhouse Coopers se dohodla s Podnikatelským inkubátorem na podpoře začínajících podnikatelů

Spolupráce se bude týkat především pořádání odborných přednášek, seminářů a dalších vzdělávacích aktivit, které tak umožní začínajícím podnikatelům a firmám efektivněji využívat existujících podpor podnikání.

Oděvní řetězec GAP má na triku skandál kvůli zaměstnávání dětí

Společnost přitom patří mezi firmy, které se zapojily do projektu zpěváka Bona ze skupiny U2 na pomoc Africe. Společnost připustila, že je možné, že v jejích dílnách v Indii pracují děti.

V mladoboleslavské škodovce se bude pracovat i o sobotách

Škoda Auto chce totiž zvýšit výrobu na cca 800 tis. vozů. Kvůli tomu chce zavést 48 mimořádných směn, což by znamenalo, že by zaměstnanci pracovali téměř každou sobotu v roce.

Metrostav má zájem o bulharskou zakázku

Kontrakt by se měl týkat stavby metra v bulharském hlavním městě Sofii. Pokud by společnost zakázku v Sofii získala, hodlá založit dceřinou společnost kvůli zjednodušení účetnictví a snadnějšímu hledání pracovníků.

exPRESS - Koleje 02
Legislativa a státní správa
Sněmovna odklepla novelu zákoníku práce

Ta má podle autorů odstranit největší nedostatky současného zákona. Do novely se nakonec nedostal návrh ministra zdravotnictví Tomáše Julínka, který chtěl prodloužit řádnou pracovní dobu lékařů.

Dopravní federace: výběr mýtného by se měl zpřísnit

Federace je uskupením nevládních organizací, které navrhují například zvýšení sazeb za ujeté kilometry, srovnání mýtného na dálnicích a silnicích první třídy, prosazení poplatků za průjezd nákladních aut městy či použití zisku na mýtném též na protihluková opatření u silnic.

Zemědělci by měli mít své podnikání snazší

Vláda totiž schválila novelu zákona o zemědělství, která mimo jiné promíjí penále podnikatelům za nedodržení rozpočtové kázně.

skoleni_15_4

exPRESS - Koleje 03
Finance
Podnikatelé mohou pořídit úvěry nově i na poště

S nabídkou přichází Poštovní spořitelna, která poskytne podnikatelům a živnostníkům tzv. Malý podnikatelský úvěr do výše až půl milionu korun. Úvěr lze získat zatím na necelé stovce českých pošt.

České firmy intenzivněji touží po zavedení eura

Podle průzkumu společnosti CICTO chce plných 80 % menších českých firem přejít na euro do roku 2011. Jedná se především o zástupce z obuvnického a automobilového průmyslu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).