Hlavní navigace

Názory k článku Finanční správa upozorňuje na změnu uplatňování DPH u společníků společnosti

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2018 13:30

    nevrlý Tonda (neregistrovaný)

    Finanční správa upozorňuje na to, co zas zrovna není tak akutní. Ale aby upozornila na možnosti daňových podvodů v té či oné komunitě, měla v pořádku registr nespolehlivých plátců a včas varovala před dalšími průšvihy, protože na rozdíl od daňových subjektů disponuje nadstandardním množstvím informací z různých databází, to ani omylem. Holt tento stát je pro daňového poplatníka nepřítelem, drábem a inkvizitorem v jedné osobě.

  • 30. 11. 2018 19:45

    Michal Ježek (neregistrovaný)

    Finanční správa opět našla způsob, jak brutálně navýšit administrativu, aniž by to mělo nějaký efekt u výběru DPH. Zajímalo by mne, jestli si takto představuje paní ministryně zjednodušování účetnictví. Tohle zvýší náročnost minimálně víc jak 2x. Za mne tragický amatérismus.

  • 30. 11. 2018 22:00

    Hajaja (neregistrovaný)

    Pokud byl na MF nebo na finanční správě vůbec kdy nějaký profesionál, byl buď po nástupu Babiše vyhozen anebo odešel sám znechucen. Vrcholem diletantismu je instalace paní Schillerové na post ministryně financí, která se snaží vzbuzovat dojem kompetentní osoby a zejména z zástupců Komické strany čech a moravy se jí to daří. Smutné na tom všem je, že není cesty zpět - už se budeme jen propadat hlouběji a hlouběji až dopadneme na to pomyslné dno, byť nás budou denně ujišťovat, jak zjednodušují administrativu a pomáhají drobnému podnikání. Tento stát a systém je už založen jen na lži a přetvářce.

  • 30. 11. 2018 23:51

    Blbost jak hrom (neregistrovaný)

    Tak tohle je opravdu pitomost, ja nechápu k čemu je to vůbec dobré,to když ve společnosti máte 4. Společníky tak každý bude podávat svoje přiznání k DPH a kontrolní hlášeni. To chci vydet jak se budou dohadovat, že kdo prodal o šroubek víc nebo míň a ten guláš co v tom vznikne při stornu které náhodou udělá ten třeti namísto prvního a náhodou to blbě zaučtuje učetni, tak to se bude krásně párovat s kontrolním hlášením a účetní nebudou nic jiného dělat jenom odpovídat na výzvy finančaku proč jim to nesedí... Já tohle nechápu ,proč stát hází klacky pod nohy podnikatelům který tenhle stát a ty kteří vymýšlí debilní zákony živý! Ano zaměstnanci taky ale který zaměstnanec nepracuje pro podnikatele :) nebo staní správu. Šilerová šedá eminence Babiše je v tuhle chvíli nejhorši co tuhle republiku mohlo potkat a tváři se jak to nedělá prrfektně samozřejme s posvěcením kmotra...

  • 2. 12. 2018 19:29

    Bojkot (neregistrovaný)

    Pověsit toho kdo to vymyslel za k..e do průvanu.Stálo nás to už 25000,- a ještě nejsme u konce!!!Dělit fakturaci by se ještě dalo zvládnout,ale jak budete dělit nákup dodávky,která se dá zapsat u policajtů jen na jedno IČO???Je to celý nesmysl největší!

  • 3. 12. 2018 10:16

    Šťoural (neregistrovaný)

    Na vině je opět "Brusel". Pro členské státy závazná směrnice 2006/112/ES o DPH totiž nikdy neumožňovala speciální postup (zjednodušení), které v ČR platilo pro společnosti bez právní osobnosti (dřívější sdružení bez právní subjektivity). Takže zrušením české výjimky nyní dochází pouze k opravě českého DPH, resp. jeho uvedení do souladu s unijními pravidly. Kdyby naši vyjednávači podmínek vstupu do EU byli bdělí a chtěli, mohli nám pro společnost/sdružení vyjednat výjimku. Mimochodem takovou trvalou výjimkou je u nás možnost českých podnikatelů do obratu 1 milion Kč nebýt plátcem DPH. Blíže k tématu. Horší, než podávání přiznání k DPH všemi společníky/účas­tníky (což platilo i dříve, byť až na jednoho podávali prázdná přiznání), jsou nejasnosti ohledně odpočtu DPH na vstupu u přijatých plnění sloužících všem. Zcela zásadní právní dilema přitom je, že podle občanského zákoníku si společníci v rámci společné činnosti mezi sebou nemohou fakturovat, zatímco pro potřeby DPH by to bylo optimální. Bez potíží není ani uplatnění speciálního režimu platného pro komisionářskou smlouvu (práce v zastoupení) ...

  • 3. 12. 2018 17:05

    Michal Ježek (neregistrovaný)

    Nezlobte se, ale to není o EU. I kdyby se nějak vyžadovalo, něco podobného zavést (nevím, proč to najednou musí být, když to doteď šlo, stejně jako tedy nevadí hranice obratu pro osvobození), pak se měla FS připravit. Na jakoukoliv otázku v této tématice je standartní odpověď "nevíme". Odkaz na jedno pdf GFŘ, ve kterém se k tomu nedozvíte vůbec nic. Žádné jiné řešení, než přefakturace neexistuje a jak to konkrétně dělat, vám nikdo neřekne. Omlouvám se, ale to je diletantismus nejvyššího kalibru. "Podnikatelé dělejte si to jak chcete, my vám neřekneme jak to dělat správně, ale spolehlivě vám za to pak dáme flastr. My jen zjednodušujeme daňový systém, že s tím budete mít dvojnásobek práce není náš problém."

  • 3. 12. 2018 10:24

    Hajaja (neregistrovaný)

    Jaký Brusel....? Když se chce český byrokrat schovat za cizí odpovědnost, má hned po ruce Brusel. V tomto případě je to iniciativa odboru DPH Generálního ředitelství v čele se snaživou paní ředitelkou Mattauschovou. Tato dáma občas ráda zaškodí, i když pak na školeních, za která si nechá platit od 3 000 Kč na hodinu a více říká něco jiného - tedy jak soucítí s lidem a živnostníky. Brusel bych do toho fakt netahal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).