Hlavní navigace

Hilton plánuje v Česku expanzi

23. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Síť amerických hotelů Hilton Corporation plánuje v Česku další expanzi. V současné době provozuje v Praze dva hotely pod značkou Hilton a kromě nich chce přidat další hotely v českých regionech. Podle prezidenta řetězce Hilton pro Evropu a Afriku Wolfganga Neumanna společnost zatím hledá vhodnou příležitost. Kromě Prahy se zajímá o velká česká města jako Brno, Ostrava nebo Plzeň, kde se zesiluje poptávka manažerů kvůli zahraničním investicím.

Budoucí hotely však již neponesou jméno mezinárodního hotelového řetězce, neboť firma chce v ČR využít i další světovou značku, kterou vlastní a pod kterou provozuje hotely Doubletree. Jedná se o značku pro čtyřhvězdičkové hotely s kompletními službami a společnost v ní vidí největší příležitosti pro své budoucí aktivity v ČR.

Společnost již dříve oznámila, že chce během deseti let rozšířit svou mezinárodní síť o tisíc hotelů. Podle Neumanna jsou klíčovými strategickými cíli Velká Británie, Německo, Iberský poloostrov, Itálie, Rusko, Čína a Indie. Důležitá je však prý i střední Evropa, kde zatím společnost provozuje šestnáct hotelů, a do dvou let plánuje otevřít dalších deset.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).