Hlavní navigace

Interiéry hospod otevřou v první půli června, s 50% kapacitou, uvedl Havlíček

17. 5. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček dnes uvedl, že interiéry restaurací a hospod by mohly otevřít v první polovině června.

Počítá se nicméně s omezeními. Kapacita bude omezena na 50 %, u stolu budou moci sedět maximálně 4 lidé a zákazníci budou muset mít negativní test na covid-19, absolvované očkování, nebo budou muset prokázat, že v posledních 90 dnech tuto nemoc prodělali. Karel Havlíček to dnes oznámil novinářům při návštěvě Berouna.

Interiéry hospod otevřou v první půli června

Ode dneška mohou být otevřeny zahrádky restaurací, a to za přísných podmínek. Interiéry restaurací a hospod by pak mohly otevřít v první polovině června, uvedl to dnes ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Podle něj by k tomu mohlo dojít v prvním červnovém týdnu, nejpozději ve druhém. Zatím je v plánu v té první vlně v rámci restaurací 50 procent kapacity restaurace a samozřejmě všechna opatření hygienického charakteru, doplnil Havlíček.

U stolu by tedy mohli sedět jen 4 lidé, stoly by od sebe musely být vzdáleny alespoň 1,5 metru a zákazníci by museli mít negativní test, očkování, nebo by museli doložit, že nemoc prodělali v posledních 90 dnech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).