Hlavní navigace

VIDEONÁVOD: Jak vyplnit přehled pro sociálku

29. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 258398
Server Podnikatel.cz pro vás připravil videonávod, který vás krok za krokem provede vyplňováním přehledu pro Českou správu sociálního zabezpečení.

Přehled pro sociálku je nutné vyplnit a odeslat nejpozději do 2. května 2011. Poplatníci s odkladem daňového přiznání zasílají do 1. srpna 2011. Pojistné se platí ve lhůtě do 8 dnů po podání přehledu, tj. nejpozději do 9. května (s odkladem přiznání do 9. srpna).

Přehled je možné podat v tiskové nebo v elektronické podobě. Originální tiskopis je k dispozici na pracovištích ČSSZ. Tiskopis k vytištění najdete také na internetových stránkách ČSSZ nebo na serveru Podnikatel.cz. Doporučujeme využití speciálně připraveného interaktivního tiskopisu, který umožní nejen vyplnění na počítači, ale řadu položek vypočítá a doplní automaticky za vás.

Elektronické odeslání tiskopisů

Elektronické tiskopisy je možné podat dvojím způsobem, a to:

  • ve formátu .zfo (umožňuje přehled vyplnit v počítači a za pomoci elektronické kalkulačky vypočítat pojistné). Takto vyplněný tiskopis je možné vytisknout a předat či zaslat sociálce v papírové podobě, nebo podepsat zaručeným elektronickým podpisem a odeslat elektronicky prostřednictvím Portálu veřejné správy (PVS) nebo prostřednictvím e-podatelny,
  • vyplněním tiskopisu a odesláním do datové schránky příslušné správy sociálního zabezpečení. ČSSZ nevyžaduje elektronický podpis u přehledu zaslaného z datové schránky fyzické osoby nebo podnikající fyzické osoby. V případě, že je přehled zaslán z datové schránky daňového poradce nebo účetní a ČSSZ není doručena plná moc opravňující je k podání přehledu za danou OSVČ, bude OSVČ vyzvána k podpisu takto zaslaného dokumentu. Přehled musí být zaslán do datových schránek jednotlivých OSSZ. ID adresy datových schránek jednotlivých OSSZ jsou zveřejněny v oddílu Kontakty – Okresní pracoviště.

VIDEONÁVOD: Jak vyplnit přehled pro sociálku

Další videa z našeho videokanálu

Foto: Isifa.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).