Hlavní navigace

exPRESS: Je poplatkový skandál u konce, nebo sotva startuje?

16. 8. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Média se příliš nechytla na poplatkový skandál České televize. Zatím nejpodrobněji o něm informoval server Podnikatel.cz. Komerční televize se kauze nevěnovaly prakticky vůbec. Důvodem je možná i to, že ČT předhodila „vlkovi“ viníka, jenže koza zůstala celá.

Česká televize ukončí smlouvu s BSP »

Česká televize oznámila, že rozváže smlouvu s agenturou BSP Lawyer Partners. Firma BSP vyhledávala pro Českou televizi a advokátní kancelář Dalibora Kalcsa neplatiče z řad živnostníků. Po zasedání Rady ČT to oznámil generální ředitel České televize Jiří Janeček. Advokátní kancelář rozesílala neověřené výzvy bez vědomí České televize a navíc dopisy živnostníkům formulovala velmi nevhodným textem, jak mají poplatky uhradit. Čtěte více: Kruh se uzavírá. Ovládá BSPLP lidi z České televize?

exPRESS - Koleje 01
Firmy

Energetický gigant ČEZ se ziskem 29 miliard korun překvapil i analytiky 

Za druhé čtvrtletí roku vzrostl zisk o 67 procent na 13,1 miliardy korun. Jak vyplývá z reakcí analytiků, zisk předčil jejich očekávání.

ÚOHS: Česká lékarnická komora dostala pokutu

Pokuta byla udělena na základě zjištěných pochybností, že zakázané a neplatné rozhodnutí sdružení soutěžitelů, mohlo narušit hospodářskou soutěž na českém trhu v lékárenské péči.

Majitel žlutých autobusů zřejmě založí firmu na rychlovlaky na Slovensku

Dcera Student Agency rozjede vlaky na trase Praha – Ostrava do tří let. Investice se pohybuje kolem dvou miliard korun a Jančura si na ni bude muset půjčit u bank.

Raiffeisenbank v pololetí rekordně rostla, zvýšila zisk o 80 procent

Banka přitom chce pokračovat v další expanzi, na kterou dostala od akcionářů zhruba 70 miliard korun.

exPRESS - Koleje 02
Legislativa a státní správa

Novela zákoníku práce přinese vyšší odstupné pro dlouholeté zaměstnance

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas plánuje v rámci novely zákoníku práce více peněz pro propuštěné zaměstnance, kteří vydrží dlouho u jedné firmy. Přesný plán výpovědních lhůt představí Nečas až v říjnu.

Dluhy podnikatelů na sociálním pojištění se snižují

Dluhy klesly od konce roku 2007 do letošního pololetí o více než 700 milionů korun. Vyplývá to z údajů České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ).

Ministerstvo chce do zákona dostat odškodnění za zkaženou radost z dovolené, cestovky protestují

Je totiž sporné, podle jakých indicií budou soudci přiznávat klientům nárok na odškodnění. „Co když dovolenou zkazilo například špatné počasí, přítomnost tchyně či zdravotní potíže? Kdo a jak stanoví míru radosti? Naši soudci?“ ptá se veřejně Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

exPRESS - Koleje 03
Provoz firmy

IT manažeři v českých firmách nemají tak silné slovo

Ve více jak polovině českých podniků nemají manažeři informačních technologií tak silné slovo ve vedení. Zároveň se tento počet nepodílí na důležitých strategických rozhodnutí ve firmách a kvůli tomu přicházejí firmy o velké zisky.

Textilní průmysl je v krizi a podniky propouští zaměstnance

Většina českých firem, kteří své podnikaní zaměřují ve textilní a kožedělní výrobě, se během posledního roku ocitla v krizi. Od poloviny roku 2007 do letošní června 2008 propustily celkem všechny podniky na 3000 lidí.

Brand24

Česká republika získala přes stovku nových investic

Pomocí agentury CzechInvest získala za první pololetí Česká republika 124 nových investic za 20 miliard korun. Ve srovnání s loňským rokem jde o navýšení o 41 investic, přičemž 98 procent všech projektů mířilo do investic ve výrobě.

Víkendová Bomba

Výběr nejlepšího týdenního videa ze serveru Bomba.cz

Jistě pane ministře – Evropská unie

Jak trávíte víkend?

  • U televize.
    6 %
  • U internetu.
    36 %
  • Doma, ale u netu ani u TV nesedím.
    5 %
  • Sportovně, aktivně.
    7 %
  • V nákupním centru.
    1 %
  • Venku, v přírodě.
    20 %
  • V práci.
    7 %
  • Jinak než z uvedených možností.
    18 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).