Hlavní navigace

Ministerstvo podpoří exportéry na veletrzích

24. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na více než 80 světových výstavách a veletrzích podpoří účast českých firem ministerstvo průmyslu a obchodu. Na celkem třiceti veletrzích bude mít Česká republika i svůj oficiální stánek. Podpora spolkne i přes napjatý státní rozpočet pro rok 2012 celkem 210 milionů korun. Jedná se však o kombinaci evropských a národních peněz. Díky tomu bude tak podpora vyšší než v minulých letech.

Naše zkušenosti z předchozích ročníků ukazují, že každá koruna vložená do oficiálních účastí se v podobě uzavřených kontraktů firmám vrátí více než stonásobně. České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí jsou tak jednou z nejvýznamnějších a nejúčinnějších forem podpory exportérů, říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Soupisku podpořených veletrhů určují podnikatelé sami. Seznam akcí totiž ministerstvo sestavuje na základě jejich požadavků. Oficiální účasti českých firem pod záštitou České republiky se tak dočkají tři desítky veletrhů, které se budou konat například v Brazílii, Číně, Indii, Kazachstánu, Rusku, ve Vietnamu, ale také v Srbsku nebo v Německu.

Účast na dalších více než 50 akcích podpoří projekt společné účasti na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí, který v rámci Operačního programu podnikání a inovace spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu zajišťuje agentura CzechTrade a Hospodářská komora ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).