Hlavní navigace

Myší trus, plíseň a špína. Tady jsou odstrašující případy gastro byznysu

Autor: www.isifa.com
Michael Hovorka

Potravinářská inspekce se vrhla na kontroly a nestačila se divit. Uzavřela pekárnu, hospodu i potraviny. Podívejte se na galerie uzavřených provozoven.

Doba čtení: 1 minuta

Z těchto provozoven si podnikatelé vzor brát nesmí. Takový signál posílá Státní zemědělská a potravinářská inspekce prostřednictvím svého informačního webu Potraviny na pranýři.

Dotčené provozovny měly problém především s hygienou a nedostačující údržbou prostor. Pouze v jednom případě byla uzavřena část provozovny, v dalších dvou inspekce uzavřela prostory celé. A v čem podnikatelé chybovali?

Pekárna ČIPEK

Pekárna v Činěvsi byla plná myšího trusu, a dokonce i mrtvých hlodavců. Pekárna měla výrazně zanedbaný úklid a nevhodně skladovala potraviny. Inspekce zde zjistila možné riziko kontaminace potravin. 

Restaurace Na Jíkalce

Plzeňská restaurace Na Jíkalce by se měla poohlédnout po nové kuchařce. Inspektoři museli zavřít kuchyň, protože i zde byl výrazně zanedbaný úklid. Nečistoty byly všude, na podlaze, v regálech i na zdi a kuchyň nedisponovala ani teplou vodou pro dostatečnou hygienu rukou. 

Potraviny – večerka

Tato večerka v Roudnici nad Labem měla problém s myším trusem, hromadami odpadků a nečistotami. Na zákazníky mohla občas vykouknout i živá myš. 

Content 2018 Tip Hažmuková

Anketa

Jsou tuzemští podnikatelé vesměs nepořádní?

Další redakční tip

Jak se vyrábějí chipsy? Podívejte se do rozsáhlé fotogalerie

Jsou výrobky, po kterých český spotřebitel vždycky sáhne. A to i v době, kdy je trendy žít zdravě, omezit sladké a slané. A právě produkt, jehož výrobu si můžete prohlédnout, má mezi ingrediencemi výživovými poradci tolik zatracovanou sůl. Ale taky papriku, bylinkovou sůl a další příchutě.