Hlavní navigace

Nabízíte práci bez internetu? Děkuji nechci

8. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Více než polovina studentů by nepřijala práci bez svobodného přístupu k internetu. To je výsledek studie Connected World Technology Report společnosti Cisco. Připojení k internetu či možnost využít informační technologie je na předních příčkách hodnot dnešních mladých lidí. Raději přistoupí na nižší plat, jen když jim zaměstnavatel umožní volný přístup k internetu a sociálním sítím nebo používání mobilních zařízení k práci.

Budoucí pracovníci rovněž volají po mobilitě a práci z domova. Více než čtvrtina z nich se domnívá, že absence možnosti práce odkudkoliv ovlivňuje dobu, po kterou by na takovém místě zůstali. A to by je nemotivovalo k vyšším výkonům. Téměř polovina respondentů by raději ztratila peněženku nebo kabelku než smartphone. Sedmdesát procent studentů je dokonce přesvědčeno, že zařízení, která dostanou k dispozici od zaměstnavatele, by mělo být možné, vzhledem k prolínání osobního a pracovního života, využívat také pro osobní účely. Většina z nich pak zastává názor, že k tomu aby odváděli dobrou práci, není nutná fyzická přítomnost v kanceláři. Naopak by produktivita při práci z domova vzrostla.

Podle Jiřího Deváta, generálního ředitele společnosti Cisco, ukazují výsledky studie, jak se proměňuje přístup mladé generace k informacím a práci s moderními technologiemi. Tato zjištění jsou zajímavá nejen pro IT oddělení, ale především pro pracovníky v oblasti lidských zdrojů, uvádí Devát a dodává, že potřeby a preference nové generace zaměstnanců ovlivní vývoj pracovního trhu. Přizpůsobení se společností těmto trendům ovlivní v budoucnu jejich konkurenceschopnost v boji o kvalifikované zaměstnance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).