Hlavní navigace

Pohlídejte si doměřování daní, ať nedopadnete jako Karel Gott

3. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek. Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Karel Gott má silný hlas a umí se ozvat. Kvůli špatně vypočteným daním žaluje ministerstvo financí. Žádá 1,3 milionu korun odškodného.

Zpěvák Karel Gott žaluje stát o 1,3 milionu korun. Tuto částku požaduje jako odškodnění za to, že mu finanční úřad před lety neoprávněně doměřil daň. Informaci přinesly Hospodářské noviny. Stát s Karlem Gottem prohrál spor a on se domáhá náhrady škody, která mu byla způsobena, řekl deníku Gottův ekonomický poradce Pavel Krist. Vše vzniklo už v roce 2000, ve chvíli, kdy měl zlatý slavík doplatit údajně chybějící daně za osm let. Kvůli tomu se soudil a Nejvyšší správní soud rozhodl v jeho prospěch. Stát mu nakonec téměř všechny peníze vrátil. Populární zpěvák teď ale žádá náhradu škody, která mu v souvislosti s nesprávným postupem berních úředníků a státu vznikla.

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek.

Nutno zmínit, že Gott je po finanční stránce dobře zajištěný. Pokud by se mu někdo oficiálně omluvil, k žádosti o náhradu škody by nedošlo. Žaloba na ministerstvo financí už je ale u soudu a podle Hospodářských novin by verdikt měl padnout ještě tento měsíc. Peníze, které zpěvák požaduje, mají sloužit jako odškodné a pokrýt náklady na řízení a soudní poplatky. Navíc se Karel Gott touto formou dožaduje očištění, protože v bulváru se objevily informace, že na daních dluží 50 milionů koruna i to měl být důvod, proč se narychlo zbavoval své vily v Jevanech. Zlatý slavík konkrétní sumu nikdy sám nekomentoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).