Hlavní navigace

Program Antivirus poběží minimálně do konce května

19. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Vláda dnes schválila prodloužení programu Antivirus. Poběží minimálně do konce května.

Vláda tak vyslyšela tripartitu, která prodloužení programu Antivirus doporučila minulý týden. Důvodem prodloužení Antiviru je jak pokračující nepříznivá epidemiologická situace, tak předpokládaný termín nabytí účinnosti „kurzarbeitu“ k 1. lednu 2022.

Antivirus poběží minimálně do konce května

Vláda dnes schválila prodloužení programu Antivirus, a to prozatím do konce května. Prodloužení programu Antivirus doporučila už minulý týden tripartita. Od spuštění programu 6. dubna 2020 do letošního 11. dubna bylo v rámci programu Antivirus uzavřeno se zaměstnavateli 72 085 dohod o poskytnutí příspěvku a bylo tak podpořeno 1 006 179 zaměstnanců. K výplatě byly za toto období odeslány příspěvky v objemu 37,7 mld. Kč. Jen v únoru 2021 bylo z programu Antivirus jsme podpořili 267 761 zaměstnanců, uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Zda bude Antivirus pokračovat, závisí jak na dalším vývoji pandemické situace a navazujících opatřeních, tak na finálním hlasování o kurzarbeitu v Poslanecké sněmovně, které by mělo proběhnout v nejbližších dnech.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Jednotlivé režimy

Antivirus A je určený pro podniky s nuceným omezením provozu a zaměstnanci v karanténě. A+ je určen pro podniky, které byly uzavřené v souvislosti s vládním nařízením (například restaurace, fitness apod.). V režimu B stát přispívá na náhrady mezd zaměstnanců v podnicích, na které koronavirová krize dopadla nepřímo. Například skrze pokles odbytu nebo dodávek vstupů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).